Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi helikopteri i avioni HRZ-a zainteresirali mlade

Na Studiju za vojne pilote ima 20 mjesta, daju i stipendije

Zemunik: Dodjela letačkog znaka kadetima 24. naraštaja vojnih pilota
Marko Dimic/PIXSELL
23.02.2022.
u 15:42

Šest semestara pohađa se u Zagrebu, četiri u Zadru, a kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije, te proći selekcijsko letenje. Sve to zadovolji tek svaki 6.

Ministarstvo obrane raspisuje Javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot, uz mogućnost dodjele stipendije. Studij na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu traje ukupno 10 semestara. Nakon uspješno završenog preddiplomskog sveučilišnog studija Aeronautika – vojni pilot (6 semestara), kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot (4 semestra) na istom fakultetu u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin", Zemuniku u Zadru.

Kako su nabavke novih helikoptera i zrakoplova HRZ-a izazvale povećan interes mladih za školovanje za ovo elitno i zahtjevno zanimanje, u MORH-u potvrđuju da na rečenom studiju sada ima mjesta za 20 kandidata. Rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2022., a kandidati se prijavljuju (i dobivaju sve detalje) na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

MORH će pozvati zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak. A on nije lak, jer kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije, te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2022. godine. Prošle godine tek je svaki šesti kandidat prošao zahtjevno testiranja, a ugovor uspjelo potpisati njih 10.

Kandidati koji će zadovoljiti sve ove kriterije moći će, po želji, s MORH-om potpisati ugovor o stipendiranju.

Komentara 1

NO
nogogaz
18:49 23.02.2022.

Bravo heroji! Samo da nam je imat eskadrilu ....Rusi bi bjezali u Sibir i tamo skocili u more!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije