Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovina ljudima

Na siromasima iz Turske šverceri zaradili 300.000 kn

'nesto copy'
' '
30.01.2013.
u 23:10

Sumnja se da su uhićeni Hrvati za svaku osobu uzimali od 500 do tisuću eura, a prevozili su ih u Austriju ili Italiju

Tijekom međunarodne policijske akcije \"Kaštel\" deset hrvatskih državljana, Mađar i dva Turčina uhićeni su zbog sumnje da su prevozili Turke preko granice u zapadne zemlje EU. Najmanje su 17 ruta odradili uhićeni, odnosno prokrijumčarili su 65 Turaka, ekonomskih imigranata, djece i odraslih.

Ti su Turci u Zagreb dolazili legalno, a zatim su ih krijumčari prevozili u Varaždin i Čakovec te odande čamcem preko rijeke Mure u Mađarsku ili pješice preko zelene granice u Sloveniju. U tim su ih zemljama ponovno preuzimali i automobilima prevozili do krajnjeg odredišta – Austije ili Italije.

Za svaku osobu uzeli bi od petsto do tisuće eura, a procjenjuje se da su zaradili 279 tisuća kuna. Dio novca organizatori su dobili odmah u Hrvatskoj, a ostatak preko Western Uniona iz Turske i to nakon što su im se imigranti javili s krajnjeg cilja. Među uhićenima navodno je i bivši igrač Nogometnog kluba Međimurje.

Ključne riječi

Komentara 3

GR
grabice
23:52 30.01.2013.

....na siromasima iz hrvatske naša bagra zaradila milijarde ..i još iste siromahe zadužili ipodigli cijene i poreze,namete,namete na namete. .i to nikom u ovoj državi nije vijest..

GE
GETNEXT'
07:08 31.01.2013.

. . Krijumčarili 65 ljudi: Otac i sin iz Međimurja 'mozak' operacije...!!! . . ovo je za svaku osudu kako se neki talibani na tuđoj muci obogaćuju ..!!

Avatar deziderij
deziderij
07:36 31.01.2013.

Šverceri zaradili na siromašnima ..... i sad bi se ko tobože trebali sablažnjavati nad time. A što sve države, firme, tajkuni, udruge i tko zna tko sve ne, zarađuju na siromašnima to je kao normalno. Pa nas su i osromašili zarađujući na nama i našoj muci pa nikom ništa. U kakvoj smo situaciji i to je postalo normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije