Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak istraživanja

Na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci još jedne osobe

Ministarstvo branitelja
29.11.2019.
u 13:44

Republika Hrvatska još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1.872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije

Tijekom daljih probnih iskapanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima, selu nedaleko od Vukovara, pronađeni su posmrtni ostaci još jedne osobe koje prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskog rata. Probna iskapanja na ovoj lokaciji započela su početkom studenog mjeseca te su 14. studenoga pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe, a onda dan kasnije posmrtni ostaci još jedne osobe.

I za posmrtne ostatke tri ranije pronađene osobe preliminarni nalazi su rekli da se radi o ostacima koji potječu iz Domovinskog rata. Posmrtni ostaci prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Iz Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja navode kako nastavljaju s provedbom istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata. Najavili su i kako će o rezultatima aktivnosti Ministarstvo hrvatskih branitelja pravodobno informirati javnost. 

Republika Hrvatska još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1.872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:06 29.11.2019.

Ma sve pripadnike manjine koja je ratovala protiv RH na ispitivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije