Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Ministarstvo potvrdilo pronalazak posmrtnih ostataka dva tijela na groblju u Negolslavcima

Foto: Ministarstvo branitelja
1/3
15.11.2019.
u 16:12

Kako je i najavljeno poslije obavljenoga očevida Ministarstvo branitelja oglasilo se priopćenjem za javnost nakon provedenih terenskih istraživanja u Negoslavcima gdje su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe koje prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.

Nakon ekshumacije provedene 14. studenoga 2019. godine, posmrtni ostaci su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije, navode iz ministarstva. Dodaju i kako u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima, od 27. rujna 2019. godine neprekidno provodi terenske izvide i istraživanja na području hrvatskoga Podunavlja.

U tom su razdoblju izvidi i istraživanja provedeni na 12 lokacija na području Dalja, farme "Marinovci", Laslova, kao i Ovčare, Sotina i Negoslavaca, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

Pri tom, izuzev lokacije u Negoslavcima, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja te se istraživanja nastavljaju i u predstojećem razdoblju. Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:37 15.11.2019.

vucic ima svu potrebitu dokumentaciju o svim ubijenim hrvatskim braniteljima ..i o svim lokacijama ...o tim lokacijama znaju i negoslavcani i sotinjani srbi...ali sute...

DJ
DjD
21:56 15.11.2019.

Žrtve Srba iz Hrvatske. Jesam li grubo rekao ?

ZI
zip123
19:41 15.11.2019.

Nase vrle vodje nisu dale da se doticnom gostu postave kljucna pitanja kao uvijet za ulazak u EU,naprotiv,novinari su dobili upute da nesmiju nista slicno ni pitati.Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije