Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija
Povratak na članak

Na povratku iz vrtića istrgnuo se sestri i poginuo pred kućom

Liječnici u šibenskoj bolnici mališana su reanimirali punih sat vremena.

Komentari 33

OB
-obrisani-
17:23 06.04.2010.

Desila se tragična nesreća. Molim Boga za snagu roditeljima i sestri poginulog dječaka da prežive ovu tragediju. Sad tražiti krivce u ovom, ili onom je prekasno. Jer tek sad isplivavaju svi propusti na vidjelo. Moja iskrena sućut.

VL
OB
-obrisani-
22:21 06.04.2010.

To se slazem u potpunosti. Gdje je vrtic i skola obavezna najmanja brzina ako su djeca prisutna i uz to najstrozje kazne. To je upravo ono sto sam napisao \"drugi nacin osiguranja a ne lezeci policajci.

VL
VP
Valentina Prokić
15:46 06.04.2010.

1. Zakon kojim se do nivoa mjesne zajednice obvezuje ista za nabavu kamera 2. Zakon o ZONI 30 , ne samo znak 30 ZONA 30 = gadne kazne 3. Zakon koji omogučuje ugovor mjesne zajednice i MUP-a o naplati kazne za korist mjesne zajednice (30% MUP - 70% mjesna zajednica) 4. Zakon o onemogućivanju daljnje registracije vozila ako kazne nisu plaćene 5. Zakon o naplati kazne samo i jedino elektroničkim putem ili s electronic cahs karticama, (ne pomaže nikakva veza, pa da se nestane iz sistema, clearance jedino automatskim putem, svaki ulazak u sistem se vidi i da traceati - pratiti) 6. Kazne kao u Švicarskoj, a parking moguć u kvartu samo za stanare kvarta (posebna kartica) ostali u limitiranu javnu garažu = javni gradski prijevoz se više koristi = prihodi je veći = pristup je \"green\" = svi su zdraviji itd...itd Savjet Vladi: Pogledati gore i zbrojiti koliko je ministrarstava pokriveno te i ostalih jedinica uprave. Po meni u najmanju ruku MUP, ZDRAVSTVO, RAD I SOCIJALNA SKRB, da ne spominjem OKOLIŠ i GOSPODARSTVO (skoro pa cijela vlada) ...vi će te znati i bolje od mene. E pa gospodo, za to vam treba jedna sjednica vlade i jedna saborska i idemo..nema se vremena ... djeca ginu .... nemojet da psi laju dok karavane prolaze!!!

VL
VP
Valentina Prokić
15:48 06.04.2010.

Zaboravih, onih 70% ide direktno mjesnoj zajednici a za one s malim prometom dio se odvaja u proračun solidarnoisti, koja i nije teška je se zna da je krajnji rezultat ta hebena SIGURNOST na cesti. Ponavljam DJECA GINU, trgnite se više!!!

VL
UK
Ugo Kajvez
16:19 06.04.2010.

Koliko je brzo vozio kamion u zoni vrtića? ................

VL
JO
Johny1973
16:35 06.04.2010.

Toga se uvjek bojim dok vozim.želim izraziti duboku sućut obitelji dečkića.

VL
TP
Tisa Popa
17:15 06.04.2010.

Užasnuta sam,jedno prekrasno dijete je izgubilo život. Moram kazat da u Stankovcima ne postoje ležeći policajci niti kod vrtića niti kod škole a promet je ogroman.Svi jure ko da je otvorena cesta. Zar se uvijek mora dogoditi tragedija da bi se reagiralo?

VL
OB
-obrisani-
17:48 06.04.2010.

Najtuznije je kad ovako dete izgubi zivot.Ovo ne bih nikome pozelio,strasno.Saucesce porodici....

VL
OB
-obrisani-
17:48 06.04.2010.

Sucut obitelji vidjet ce ga jedan dan u raju neka se samo strpe.Nisu ga izgubili zauvjek .Sestri ce bit tesko ali neka neshavaca tako moze se svakome desit .I meni je moj sin zna se istrgnit iz ruke ali sva sreca nije nista prolazilo.To su djeca .Vjerujte u buoga i to ce vam dat snage

VL
OB
-obrisani-
18:05 06.04.2010.

I sta sad lezeci policajac, semafor, jos vece ogranicenje brzine. Ovdje u USA te isto svaki gradic terorise sa lezecim policajcima, semaforima sto su namjerno namjesteni da te ceka crveno kad dodjes donjega, serifi trenirani da te zaustave i dosadjujuu ne ako si preko brzine nego ako si na limitu. Vrlo sam zauzet covjek a gubim sate u saobracaju dnevno zbog toga. U zivotu nisam dobio tiket za prebrzu voznju nit sam skrivio saobracajni udes al pun mi je kufer lokalnih mjestana sto cjeli svjet prilagodjavaju njihovim lokalnim idejama.

VL
OB
-obrisani-
18:10 06.04.2010.

Dame se nerazumje pogresno - zao mije djeteta al sigurnost treba rjesavat na druge nacine. Malo sam ljut jer bas ovih dana imam problema sa saobracajem. U Usa je svaki grad prim Denver proglasen metropolom i ustvari podjeljen na dvadesetakak gradica i svakom od tih gradica je jedini cilj u saobracaju da te usopori stoje vise moguce i saobracaj prilagodjavaju ne prosjecnom nego najlosijem vozacu - babetini bez dvi ciste u glavi.

VL
SL
Slovojed
19:40 06.04.2010.

Zoom, čovječe šta je tebi??? Bolje ti je da šutiš ako nemaš što pametnije reći. Djeca ginu zbog vozača poput tebe koji \'nemaju vremena\' usporiti. Pa da se ta djeca znaju čuvati, ne bi išla u vrtiće!!! To su malena, nevina bića koja ne znaju za zlo i opasnosti. Samo za igru i smijeh. NIKADA DOVOLJNO OPREZA od strane starijih!!! Krivi su i država i vozači!!! NEMA DRUGOG NAČINA doli da bi trebalo na svaki metar staviti ležeće policajce radi sigurnosti vrtića i škola, uvesti drakonske novčane kazne, oduzimanje vozačke i polaganje ponovnog vozačkog ispita, pa čak i kazna zatvora, a o odgoju i kulturi vozača neću niti započinjati raspravu. A po meni, odgovornost za ovo trebaju snositi i lokalni čelnici koji su znali za neprilagođenu brzinu na cesti u blizini vrtića, a apsolutno ništa nisu niti pokušali poduzeti da se uvede red i sigurnost na cesti! Užasnuti smo ovom tragedijom, i u molitvama s roditeljima.

VL
OB
-obrisani-
19:42 06.04.2010.

Ovo na slici nije tegljac, vec kamion sa prikolicom. Tegljac vuce poluprikolicu! Bijda nepismena.

VL
OB
-obrisani-
19:46 06.04.2010.

Slovojed - lupetas. klinac se istrgnuo i podletio pod prikolicu. Brzina je potpuno nevazna, a vozac ga nije moga vidjeti. Krivi roditelje koji su poslali dijete da pazi na dijete! I zoom je u pravu, najveci problemu u promet suu pjesaci i biciklisti.

VL
SL
Slovojed
19:57 06.04.2010.

krilnik, žalosno je da si se prepoznao u mom komentaru. Garant si ti jedan od tih čelnika koji je odgovoran za uvođenje reda u naselju i na cesti, jer nikome pametnom neće pasti na pamet kritizirati roditelje ovih anđela. Staviti ovaj teret tragedije na pleća roditelja je bijedno da bijednije ne može biti. Dijete bi se otrgnulo iz svačije ruke. Zar ga treba vezati lisicama ili stiskom zaustaviti cirkulaciju? Ne ulazim u krivnju vozača jer, Bože pomozi, na njemu je užasan teret, ali ne govori gluposti da ležeći policajac ne bi pomogao u smirivanju prometa.

VL
DR
DrGonzo
20:04 06.04.2010.

Krilnik je potpuno u pravu. Da je taj kamion vozio i 10 km/h malom ne bi bilo spasa jer se otrgnuo upravo u trenutku kad je kamion prolazio. Ne kazem da ne treba kaznjavati nesavjesne vozace, ali to ne treba raditi na stetu savjesnih (sa lezecim policajcima) nego treba staviti pravog policajca koji ce cekati svakog debila koji projuri sa 100 na sat. Ne treba uvijek traziti krivca, ovdje je malom jednostavno sudbina presudila, bio je na krivom mjestu u krivo vrijeme i tu nema pomoci. Ovom vozacu je sada vjerojatno najteze.

VL
OB
-obrisani-
20:24 06.04.2010.

Slovojed, ja sam cestama Europe i S. Amerike prevozio 860.00km. A ti? NIKADA nisam skrivio nesrecu, ali se mene udarali devet puta, od toga pet puta straga. I u Svakom slucaju ih je policija okrivila. Ponavljam, nisu uvijek krivi vozaci,, nikako u ovom slucaju. Moze se stosta \"svakome dogoditi\", ali se ipak dogadja samo nekima. Cacicu po peti put. I sto ce mu biti? Sto ce biti onoj \"politicarki\" koja je pokusala pregaziti policajca? Nista. Pusicka je jos brani! Postavljanje uspornika u 50km/h zoni je neodgovorno jer ostecuje amortizere. Imas li sto za dodati?

VL
OB
-obrisani-
20:28 06.04.2010.

Slovojed, ja sam cestama Europe i S. Amerike prevozio 860.000km

VL
VP
Valentina Prokić
20:49 06.04.2010.

1. Zakon kojim se do nivoa mjesne zajednice obvezuje ista za nabavu kamera 2. Zakon o ZONI 30 , ne samo znak 30 ZONA 30 = gadne kazne 3. Zakon koji omogučuje ugovor mjesne zajednice i MUP-a o naplati kazne za korist mjesne zajednice (30% MUP - 70% mjesna zajednica) 4. Zakon o onemogućivanju daljnje registracije vozila ako kazne nisu plaćene 5. Zakon o naplati kazne samo i jedino elektroničkim putem ili s electronic cahs karticama, (ne pomaže nikakva veza, pa da se nestane iz sistema, clearance jedino automatskim putem, svaki ulazak u sistem se vidi i da traceati - pratiti) 6. Kazne kao u Švicarskoj, a parking moguć u kvartu samo za stanare kvarta (posebna kartica) ostali u limitiranu javnu garažu = javni gradski prijevoz se više koristi = prihodi je veći = pristup je \"green\" = svi su zdraviji itd...itd Savjet Vladi: Pogledati gore i zbrojiti koliko je ministrarstava pokriveno te i ostalih jedinica uprave. Po meni u najmanju ruku MUP, ZDRAVSTVO, RAD I SOCIJALNA SKRB, da ne spominjem OKOLIŠ i GOSPODARSTVO (skoro pa cijela vlada) ...vi će te znati i bolje od mene. E pa gospodo, za to vam treba jedna sjednica vlade i jedna saborska i idemo..nema se vremena ... djeca ginu .... nemojte da psi laju dok karavane prolaze!!! Ako tko kaže da se ponavljam...znam...i ponavljat ću se Pozz

VL
VP
Valentina Prokić
21:00 06.04.2010.

A onima koji komentiraju da je djete krivo, sudbina i ostale blah blah... zaboravite... pred vrtićem je sigurno znak \"dijeca na cesti\"... s toga ako treba voziti 5 na sat, onda 5 na sat...pa se vidi sve, a posebno obraća PAŽNJA na djecu....neću dalje...pametnom dovoljno

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.