Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Na povratku iz vrtića istrgnuo se sestri i poginuo pred kućom

stankovci
Željko Mršić/PIXSELL
06.04.2010.
u 15:00

Liječnici u šibenskoj bolnici mališana su reanimirali punih sat vremena.

Petogodišnji Miro K. poginuo je danas u 12.39 u stravičnoj nesreći kod vrtića u Stankovcima, u neposrednoj blizini svoje kuće, kada je na njega naletio tegljač zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji vozač.

Istrgnuo se sestri

Dječak se, priopćila je policija, istrgnuo sestri iz ruke te podletio pod prikolicu tegljača koji je prevozio drva. Iako je u šibensku bolnicu stigao već u 13.15, liječnici koji su ga reanimirali punih sat vremena nisu mu, na žalost, mogli pomoći. Preminuo je u 14.15.

– U bolnicu je primljen bez svijesti, tlaka i pulsa, bez ikakvih vitalnih funkcija. Imao je otvoreni prijelom desne potkoljenice te nagnječenje trbušne i prsne stijenke i glave – kazao je Nino Brajković, dežurni kirurg Opće bolnice Šibenik.

O stravičnom prizoru koju je zatekao na cesti svjedočio je i Davor Klarić, donačelnik Stankovaca i blizak rođak poginulog dječaka.

– Po dječaka je u vrtić došla njegova nekoliko godina starija sestra i krenula s njime prema kući udaljenoj samo 20-ak metara. U jednom trenutku dječak se otrgnuo sestri iz ruke i pao pod tegljač. Sve se dogodilo u neposrednoj blizini njihove kuće i prizor je uistinu bio stravičan. Zvao sam hitnu u Benkovac, a potom i u Šibenik, no s obzirom na to da je bilo kritično, prema šibenskoj bolnici krenulo se privatnim kombijem. Na putu ga je preuzela šibenska hitna pomoć, no, na žalost, nije mu bilo pomoći – rekao je Klarić.

Ogorčeni mještani

Stravičnom prizoru svjedočio je i dio vrtićke djece, a ogorčeni mještani su ljutito tvrdili kako je bilo samo pitanje dana kada će se dogoditi tragedija na cesti na kojoj vozila jure i više od 100 kilometara na sat, iako je ograničenje 40. Mještani uzaludno godinama od Hrvatskih cesta, policije i općine pokušavaju dobiti ležeće policajce i semafor koji im je, kako kažu, obećan, ali nije postavljen.

Komentara 33

OB
-obrisani-
22:21 06.04.2010.

To se slazem u potpunosti. Gdje je vrtic i skola obavezna najmanja brzina ako su djeca prisutna i uz to najstrozje kazne. To je upravo ono sto sam napisao \"drugi nacin osiguranja a ne lezeci policajci.

VP
Valentina Prokić
15:46 06.04.2010.

1. Zakon kojim se do nivoa mjesne zajednice obvezuje ista za nabavu kamera 2. Zakon o ZONI 30 , ne samo znak 30 ZONA 30 = gadne kazne 3. Zakon koji omogučuje ugovor mjesne zajednice i MUP-a o naplati kazne za korist mjesne zajednice (30% MUP - 70% mjesna zajednica) 4. Zakon o onemogućivanju daljnje registracije vozila ako kazne nisu plaćene 5. Zakon o naplati kazne samo i jedino elektroničkim putem ili s electronic cahs karticama, (ne pomaže nikakva veza, pa da se nestane iz sistema, clearance jedino automatskim putem, svaki ulazak u sistem se vidi i da traceati - pratiti) 6. Kazne kao u Švicarskoj, a parking moguć u kvartu samo za stanare kvarta (posebna kartica) ostali u limitiranu javnu garažu = javni gradski prijevoz se više koristi = prihodi je veći = pristup je \"green\" = svi su zdraviji itd...itd Savjet Vladi: Pogledati gore i zbrojiti koliko je ministrarstava pokriveno te i ostalih jedinica uprave. Po meni u najmanju ruku MUP, ZDRAVSTVO, RAD I SOCIJALNA SKRB, da ne spominjem OKOLIŠ i GOSPODARSTVO (skoro pa cijela vlada) ...vi će te znati i bolje od mene. E pa gospodo, za to vam treba jedna sjednica vlade i jedna saborska i idemo..nema se vremena ... djeca ginu .... nemojet da psi laju dok karavane prolaze!!!

OB
-obrisani-
17:23 06.04.2010.

Desila se tragična nesreća. Molim Boga za snagu roditeljima i sestri poginulog dječaka da prežive ovu tragediju. Sad tražiti krivce u ovom, ili onom je prekasno. Jer tek sad isplivavaju svi propusti na vidjelo. Moja iskrena sućut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije