Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lukašenkov režim

Na pet godina logora osuđen vođa oporbe u Bjelorusiji

Andrei Sannikov
AFP
15.05.2011.
u 18:04

Njemačka, Velika Britanija i SAD presudu su osudili kao nezakonitu, a Andreija Sannikova smatra se političkim zatvorenikom

Na pet godina zatvora osuđen je u Minsku zbog sudjelovanja u prosvjedima protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka jedan od najistaknutijih oporbenih vođa Andrei Sannikov. AFP i Deutsche Welle izvještavaju da mu je kao mjesto služenja kazne određen – kazneni logor.

Riječ je o predsjedničkom kandidatu koji je na prošlogodišnjim izborima bio drugi, odmah iza “posljednjeg europskog diktatora Lukašenka”, koji je osvojio 90,65 % glasova. Izbore je OESS proglasio potpuno namještenima, a takva je mišljenja bila i sva oporba te je u prosincu došlo do masovnih prosvjeda. Teško oklopljena policija u jednom je danu znala uhititi i po 600 prosvjednika.

Skupa sa Sannikovom osuđena su još četvorica opozicijskih aktivista, i to na između pola i tri godine robije. Presudu su kao političku i potpuno nezakonitu osudili Njemačka, V. Britanija i SAD. Nakon prošlogodišnjih izbora u Bjelorusiji EU i SAD uveli su sankcije nedemokratskom režimu u Bjelorusiji i zabranu putovanja za 150 pripadnika tamošnje političke elite.

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:00 15.05.2011.

Too, laky lucky - tako se brani ota(c)DŽbina od nasrtaja bijesnih vlastohlePACA. Poučno za rvacku - u nas očinj mnoga takoj kamerad dlja prisajedinjenja Horvacije k etoj balnaskoj družbi - v GULAG s njimi

OB
-obrisani-
19:40 15.05.2011.

tako treba...

OB
-obrisani-
18:52 15.05.2011.

Izgleda da i u Bjelorusiji imaju problema sa poglavljem broj 23.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije