Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na 'bubnju'

Na ovršnim dražbama 6 kuća, crpka Kekić, pilana u Vojniću...

kekic01_krs_201010
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.10.2010.
u 15:49

Od 748 nekretnina, koje će u iduća dva mjeseca na dražbama biti ponuđene na prodaju na općinskim sudovima u Hrvatskoj, 12 je na Općinskom sudu u Karlovcu

Val prodaje nekretnina u ovršnim postupcima Karlovačku županiju, barem zasad, nije zapljusnuo kao ostatak Hrvatske. Od 748 nekretnina, koje će u iduća dva mjeseca na dražbama biti ponuđene na prodaju na općinskim sudovima u Hrvatskoj, 12 je na Općinskom sudu u Karlovcu.

Dražbe oranica, livada...

– No to je trenutačno, brojka se mijenja jer suci i dalje mogu odrediti datum dražbe – kaže glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Irena Šegavić. Od nekretnina koje se na karlovačkom sudu prodaju u ovršnom postupku polovica su obiteljske kuće. One su  u Dugoj Resi, Karlovcu, Maljevcu, Vivodini, Vojniću. Vrijednost im je od 174.896 do 1,335.181 kunu, a ne mogu biti prodane za cijenu nižu od dvije trećine tog iznosa.
Osim kuća, koje bi na dražbama mogle promijeniti vlasnike, pod ovrhom su i livade, oranice, šume, građevinska zemljišta, stambeno-gospodarski objekt te, jedna od najskupljih, procijenjena na više od osam milijuna kuna, industrijska nekretnina u Vojniću, velika 25.557 četvornih metara,  koja sadrži zgradu, pilanu, skladište trupaca, silos... Riječ je o drvoprerađivačkom obrtu LIM poduzetnika Ivana Lorkovića.

Stečaj poslije četiri godine
Na čak 15 milijuna kuna procijenjena je vrijednost nekretnine s benzinskom crpkom, na cesti Karlovac – Plitvička jezera, u Veljunu kraj Slunja.
Vlasnik je tvrtka Kompas-Ka karlovačkog poduzetnika Elvisa Kekića. Ove godine otvoren je stečaj nakon samo četiri godine poslovanja.
Poslovni objekt velik je tisuću četvornih metara, a sadrži crpku za sva motorna goriva, četiri agregata i sustav za prodaju autoplina te poslovni prostor za trgovinu i ugostiteljstvo.

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:54 06.01.2011.

@@@@ HOĆE I VEČERNJI NA OVAJ DIO PLATITI POREZ DRŽAVI ? te, jedna od najskupljih, procijenjena na više od osam milijuna kuna, industrijska nekretnina u Vojniću, velika 25.557 četvornih metara, koja sadrži zgradu, pilanu, skladište trupaca, silos... Riječ je o je o drvoprerađivačkom obrtu LIM poduzetnika Ivana Lorkovića.

SE
selena
02:05 26.10.2010.

Radilo radilo, kako da ne... i to lijepo - jedno vrijeme... Pravi nocni izlazci su bili ;)

BR
brle
03:04 25.10.2010.

hm, ova crpka pored slunja ne radi godinama i ne sjecam se da je ikada i proradila jer kad god se prolazi tim putem ona je bila zatvorena...iako je nevjerojatno da nije proradila jer se ne cini da je ta crpka bila bez izgleda u svojoj bransi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije