Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška nesreća

Na nepreglednom prijelazu auto podletio pod vlak, dvoje mrtvih

vlak, nalet, prometna nesreća (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
04.02.2011.
u 15:55

Riječ je o pružnom prijelazu koji se nalazi nedaleko od poznatog restorana "DP", za koji mnogi već dugo ističu da je nepregledan i opasan

U teškoj prometnoj nesreći u kojoj je automobil podletio pod putnički vlak u 14.45 sati život su izgubili Tomislav Kubica i Mario Šlat. Nesreća se dogodila na pružnome prijelazu u Donjem Zvečaju na putu od restorana "DP" prema Mrežnici. Dvojica mladića Škodom su se dovezli na prijelaz iz smjera vikend-naselja na Mrežnici te su podletjeli vozilom pod vlak koji se kretao iz pravca sjevera, a prometovao je na relaciji Zagreb – Moravice. Automobil je odbačen s pruge, a nesretni mladići poginuli su na mjestu nesreće. Nakon udarca jedno je tijelo izbačeno iz unutrašnjosti vozila, a drugo je ostalo u smrskanom automobilu.

Obojica su dugogodišnji radnici Aquestila pa je na mjesto nesreće uskoro stigao vidno potreseni vlasnik tvrtke Stjepan Basar.

Doznajemo da je Kubica bio oženjen i otac malog djeteta, a Šlat se planirao oženiti u lipnju.

Zbog nesreće i policijskog očevida promet tim dijelom pruge potpuno je prekinut. Putnici iz vlaka do odredišta su prebačeni autobusima.

Ova je tragedija ponovno aktualizirala pitanje sigurnosti ovoga pružnog prijelaza. Prilaz pruzi je nepregledan, a u posljednje vrijeme, s rastom obližnjeg vikend-naselja, promet je znatno porastao. Na taj prijelaz već više puta upozoravali su stanovnici ovoga kraja tražeći njegovo uređenje i osiguranje, no ništa nije učinjeno.

Nije to obavljeno ni nakon nekoliko nesreća i jednoga smrtnog stradavanja proteklih godina. Na prijelazu je postavljena svjetlosna signalizacija, no branika ni danas nema.

 

Komentara 13

BI
bilikamen
16:58 04.02.2011.

Postoji jedna naprava koja se zove RAMPA i vrlo jednostavno funkcionira. Kad dolazi vlak ona se spusti a kad vlak nije u blizini ona se diže.........ali kome ja to pričam kad je baš danas glavni muljator u HŽ smijenjen radi pronevere............. 80 000 000 kuna

LO
lojtra
17:54 04.02.2011.

Za ovo je kriv Kalmeta! U vrijeme kad svaka novčarska kućica ima kamere sa snimanjem a svako privatno parkiralište rampu na daljinsko upravljanje ovaj tolike godine nije poduzeo NIŠTA da zaštiti nezaštićene pružne prijelaze na NAJPROMETNIJOJ pruzi u HR. K tome treba istaći da je pruga odavno elektrificirana pa mu je sve, osim volje i znanja, bilo na raspolaganju bez da previše potroši. Njega jednostavno - nije briga!

EU
EUfan
17:40 04.02.2011.

Koliko je samo love taj muljator popalio, moglo se sve pružne prijelaze osigurati rampama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije