Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEODGOVORNI VLASNICI

Na ličkim ulicama sve češći napadi pasa na ljude

pas
Arhiv VL
10.05.2010.
u 11:18

Unatoč pozivima veterinara da vlasnici pasa moraju cijepiti pse, veliki broj oglušava se na pozive iako su za izbjegavanje cijepljenja propisane velike novčane kazne.

BRINJE - Sedamdesetosmogodišnju ženu koja je prolazila pored kuće 70-godišnjaka iz Rapaina Dola u petak oko 17 sati u mjestu Rapain Dol, u općini Brinje, napao je njegov pas mješanac koji se prethodno otrgnuo s lanca, ugrizao je za lijevu podlakticu i lijevu potkoljenicu, a daljnji napad spriječio je vlasnik.

Napadnuta je žena lakše ozlijeđena, a vlasniku psa izdan je obvezni prekršajni nalog.   

U subotu oko 18 sati u Ulici Vivoze u Otočcu 11-godišnjeg dječaka koji je vozio bicikl napao je pas kojeg je bez nadzora držao 51-godišnjak iz Otočca. Pas je dječaka ugrizao za lijevu potkoljenicu.

Dječak je lakše ozlijeđen, a vlasniku psa izdan je obvezni prekršajni nalog.  

Ovo je tek dio nekontroliranih napada pasa, kojih je na ličkim ulicama sve više. Stanovnici kažu da je na ulicama veliki broj pasa bez nadzora koji lutaju i često bez ikakvih razloga napadaju prolaznike.

Kako neslužbeno doznajemo, unatoč pozivima veterinara da vlasnici pasa cijepe pse, veliki broj njih oglušuje se na pozive iako su za izbjegavanje cijepljenja propisane velike novčane kazne. Do sada nije zabilježen niti jedan slučaj da je vlasnik psa kojega nije cijepio kažnjen zbog tog prekršaja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije