Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI

Na Cetinju proglašeni Dani žalosti: Napadača usmrtio sugrađanin, ne policija

Montenegro mass shooting
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/6
13.08.2022.
u 07:57

Prijestolnica Cetinje sinoć je donijela odluku o prograšenju trodnevne žalosti zbog tragedije

Crnu Goru jučer je potresla velika tragedija, nakon što je njihov sugrađanin odlučio pucati u mještane Cetinja i tako odnio čak 10 života, a potom je i on ubijen od strane sugrađanina. 

Lovačkom je puškom nasumično pucao u ljude, ne birajući o kome se radi. Dežurni kirurg u Kliničkom centru Crne Gore Perica Maraš ispričao je sinoć kako su u tu ustanovu primljena četiri pacijenta, od njih ranjenih ukupno šest. 

- Troje pacijenata operirali su neurokirurg, kirurg i ortoped. Riječ je o vrlo teškim ozljedama i za sada ne možemo iznositi konačne prognoze... - kazao je Maraš za Vijesti.me.

Svo troje trenutno se nalazi na intenzivnoj, a ravnateljica KCCG-a Ljiljana Radulović ranije je kazala medijima kako su navedena tri pacijenta u životnoj opasnosti. 

Prijestolnica Cetinje sinoć je donijela odluku o prograšenju trodnevne žalosti zbog tragedije. 

>> VIDEO Krvoproliće u Crnoj Gori: Ubijeno 11 osoba među kojima su i djeca, napadača (34)  usmrtio sugrađanin

''Ovom Odlukom dani 13, 14. i 15. kolovoz 2022. godine proglašavaju se Dani žalosti, na teritoriji Prijestonice Cetinje, zbog tragične smrti naših sugrađanki i sugrađana – navodi se u odluci Prijestonice.

Telegram sućuti uputila je i Crnogorska Pravoslavna Crkva (CPC).

"Potrešeni današnjom tragedijom u našem Prijestonom gradu, duboko suosjećamo sa obiteljima nastradalih, i upućujemo izraze sućuti. Neka im Gospod nastani duše u Carstvo Nebesko. Povodom trodnevne žalosti, zvona na crkvama će se oglašavati mrtvačkim tonom", navodi se.

Napadača je u razmjeni vatre usmrtio sugrađanin N.K., a ne policija kako se izvorno pisalo. Borilović se odbio predati organima reda, iako je bio opkoljen. 

Ranije je potvrđeno kako je ubijeno i dvoje djece, u dobi od 11 i 8 godina. Naime, šef crnogorske policije Zoran Brđanin kazao je kako se sve dogodilo oko 15.30 sati, i to nakon prepirke Vuka Borilovića (34) s obitelji koja je živjela u podstanarstvu u njegovoj kući. Prvo je krenuo pucati po ženi i dvoje djece, nakon čega je izašao i nastavio pucati po susjedstvu. 

>> VIDEO Eksplozija bankomata na Markuševcu, oštećena i trgovina

Komentara 5

OL
oLo
08:28 13.08.2022.

E sad, hoće li susjed koji je likvidirao ubojicu završiti u zatvoru., mislim takav je zakon, sto je u ovoj situaciji paradoksalno.

DQ
Dq
08:30 13.08.2022.

Umjesto da psihički bolesnoj osobi plate stanarinu , oni pozivaju prijatelja da ga zastraši i dodatno uznemiri u njegovoj kući, pa se nekak previše ne čudim da je lik puko do kraja. Ak je bolestan , ne treba ga iskorištavatiti i pogoršati mu stanje , jer nikad se ne zna ko ima kakve namjere kad ga se pokušava zastrašiti.

KE
kemtonator
09:11 13.08.2022.

Srbija i Crna Gora su na 5. i 6. mjestu svjetske ljestvice po količini oružja per capita. SAD naravno prvi. Da nije imao pušku ne bi ni mogao ubiti toliko ljudi. Hrvatska za usporedbu na 57. mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije