Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PONOSNI NA SVOJE SRPSKO'

MVEP uputio prosvjednu notu Crnoj Gori zbog reklamnih panoa: 'To je neprihvatljivo'

screenshot IN4S
10.10.2023.
u 09:39

Navode kako je to 'neprihvatljiv pokušaj posezanja i pripisivanja srpskoj kulturi'

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uputilo je prosvjednu notu Crnoj Gori, nastavno na postavljanje reklamnih panoa uz ceste u Crnoj Gori, kao dio kampanje „Ponosni na svoje srpsko“ u organizaciji portala IN4S. Navode kako je to 'neprihvatljiv pokušaj posezanja i pripisivanja srpskoj kulturi'. U priopćenju su naveli kako 'najoštrije osuđuju' ovakve akcije. 

- Ministarstvo u noti ukazuje da korištenje hrvatskih velikana i poznatih ličnosti iz hrvatske, osobito dubrovačke povijesti, na plakatima kojima se promovira srpstvo u Crnoj Gori, je apsolutno neprihvatljiv pokušaj posezanja i pripisivanja srpskoj kulturi kulturne i povijesne baštine Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. 

VEZANI ČLANCI

Na njima se nalaze, među ostalima, dubrovački povijesni uglednici Ruđer Bošković i Baltazar Bogišić. Neprihvatljivost i apsurdnost ovakvog posezanja još je razvidnija u kontekstu činjenice da je prije više od trideset godina s područja Crne Gore izvršeno granatiranje Dubrovnika koji je bio pod opsadom od 1. listopada 1991. do konca svibnja 1992. godine, kada su poginuli brojni civili, mnogi su bili zatočeni u logorima u Crnoj Gori te je provođena pljačka privatnih i javnih dobara.

Ministarstvo ovakve akcije, koje su za građane Hrvatske i pripadnike hrvatske manjine u Crnoj Gori duboko uznemirujuće i koje utječu i na bilateralne odnose, najoštrije osuđuje te izražava uvjerenje da će Vlada Crne Gore učiniti maksimalne napore kako bi sporni plakati bili uklonjeni te u budućnosti spriječiti svaki pokušaj ovakve i slične zlouporabe medijskog i javnog prostora - stoji u priopćenju.

VIDEO Tisuće mladih bježi pred napadom naoružanih napadača na pustinjskom raveu u Izraelu

Komentara 8

PE
Penkalar
17:01 10.10.2023.

Nisu ovo Crnogorci postavili. oni pisu latinicom kao i mi, govore ijekavicom kao i mi, ovo su napisale ruske prekodrinske sluge egipatskim hijeroglifima.

PE
Penkalar
16:57 10.10.2023.

Ponovna okupacija C.Gore iz Srbije, samo je metoda drukcija.

DU
Deleted user
09:47 10.10.2023.

izraele brate !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije