Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEŽAO NA SUP DASCI

Incident kod Pule: Mlatio psa na plaži pa glavom udario policajca

Ljudi uživaju supajući na relaciji Volosko - Opatija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
27.06.2023.
u 11:33

Osumnjičeni je pokušao udariti upravitelja brodice te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policijski službenik koji je bio na brodici spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, napad na službenu osobu te tri prijetnje jutros je priveden u pritvorsku jedinicu 33-godišnji hrvatski državljanina s prebivalištem u Njemačkoj, izvijestila je u utorak istarska policija. Riječ je o događaju od 22. lipnja oko 11 sati kada je policija zaprimila dojavu 25-godišnjakinje iz Pule kako nepoznata muška osoba na plaži na području Štinjana udara psa te da joj je, nakon što ga je upozorila na ponašanje, muškarac ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Po dolasku policije, 33-godišnjak je zajedno sa psom odveslao na sup dasci te je time onemogućavao policijsko postupanje. Odbijao je postupati po naredbama policije i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje. U namjeri savladavanja otpora i protupravnog ponašanja muškarca policajci su ušli u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenom brodicom.

Kada se čamac približio supu, osumnjičeni je pokušao udariti upravitelja brodice te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policajac koji je bio na brodici spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac. Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario upravitelja brodice te su obojica pala u more. Nad 33-godišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policija je primijenila sredstva prisile, a tijekom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše ozlijedio. 

POVEZANI ČLANCI:

Zbog stanja u kojem se nalazio muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Psa su preuzeli djelatnici gradskog skloništa za životinje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja jutros priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Budući da je kod sebe imao manju količinu kokaina i marihuane, muškarac je i novčano kažnjen radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njega se podnosi i optužni prijedlog radi drskog ponašanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

>> VIDEO Svidio mu se! Grbavi kit pratio kajakaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije