Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor propada?

Musk prijeti povlačenjem iz pregovora o kupnji Twittera, želi sam provjeriti broj lažnih korisnika

FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk image on smartphone and printed Twitter logos
DADO RUVIC/REUTERS
07.06.2022.
u 10:17

Stručnjaci smatraju mogućim da Musk koristi ovaj problem kako bi promijenio cijenu dionice ili čak odustao od kupovine.

Elon Musk se prijeti povlačenjem iz pregovora o kupnji Twittera zbog sukoba oko pristupa informacijama. Najnoviji problem je u Muskovom uvjerenju kako na Twitteru postoji puno više botova nego što tvrtka priznaje. U javno dostupnim izvješćima Twittera piše da je broj lažnih računa oko 5 posto ukupnog broja računa otvorenih na toj društvenoj mreži, a Elon vjeruje da je stvarna brojka bliža 20 posto.

U pismu koje je uputio čelnicima tvrtke, Musk tvrdi da ima pravo provesti vlastitu istragu o broju lažnih računa, te da Twitter aktivno priječi njegovo pravo na pristup informacijama. Iz Twittera kažu da surađuju s Muskom i poštuju sve stavke ugovora, prenosi BBC. Stručnjaci smatraju mogućim da Musk koristi ovaj problem kako bi promijenio cijenu dionice ili čak odustao od kupovine.

Podsjetimo, Musk je pristao na cijenu od 54,20 dolara po dionici, a cijena dionice Twittera jučer je pala na samo 39 dolara. Ukoliko odustane od kupovine u ovom stadiju, Musku prijeti pristojba od milijardu dolara, ali i potencijalna tužba.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
12:43 07.06.2022.

Musk bi trebao kupiti "vreću" za koju pravnici twittera navode kako se u njoj nalazi prvoklasni mačak... Međutim, Musk bi htio i zaviriti u tu "vreću" koju mu žele uvaliti - i eto problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije