Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje za 44 milijarde dolara

Elon Musk: Dogovor s Twitterom privremeno je na čekanju

Illustration shows Elon Musk twitter account and Twitter logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
13.05.2022.
u 12:59

– Čeka se izračun predstavljaju li lažni računi doista manje od 5 posto korisnika – naveo je

Milijarder Elon Musk danas je na svom Twitter profilu otkrio kako je dogovor za preuzimanje te platforme trenutačno zaustavljen. 

"Dogovor s Twitterom privremeno je na čekanju. Čeka se izračun predstavljaju li lažni računi doista manje od 5 posto korisnika", naveo je te kao privitak dodao Reutersov članak objavljen početkom svibnja. 

U članku je navedeno kako je Twitter procijenio da lažni ili neželjeni računi predstavljaju manje od 5 posto njegovih dnevnih aktivnih korisnika.

"Objavljivanje je uslijedilo nekoliko dana nakon što je Elon Musk, koji je potpisao ugovor o kupnji Twittera za 44 milijarde dolara, tvitao da će jedan od njegovih prioriteta biti uklanjanje 'spam robota' s platforme", piše Reuters. 

Elon Musk
Foto: JOE SKIPPER/REUTERS

Inače, Musk ima procijenjenu neto vrijednost od oko 273 milijarde dolara, uglavnom zbog svog udjela u tvrtki Tesla koju vodi. Vlasnik je i zrakoplovne tvrtke SpaceX.

"Sloboda govora temelj je funkcionalne demokracije, a Twitter je digitalni gradski trg na kojem se raspravlja o pitanjima vitalnima za budućnost čovječanstva", rekao je Musk. 

Naveo je i da je odluka Twittera da Donaldu Trumpu zabrani pristup toj društvenoj mreži "moralno loša".

"Iako mislim da bi kandidat koji unosi manje podjela bio bolji 2024. i dalje mislim da bi Trumpa trebalo vratiti na Twitter", poručio je.

VIDEO Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije