Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOOMBERG

Musk je s neto vrijednosti od oko 187,1 milijardi dolara ponovo najbogatija osoba na svijetu

Tesla CEO Musk departs the company’s local office in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS
1/3
28.02.2023.
u 09:18

Nakon pada vrijednosti Teslinih dionica zbog problematične akvizicije Twittera, njihova je vrijednost ponovo porasla i vratila Elona Muska na vrh indeksa milijardera. Dva mjeseca je bio na drugom mjestu iza Bernarda Arnaulta, izvršnog direktora francuskog luksuznog brenda LVMH

Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, prema Bloombergovim podacima. Izvršnog direktora Tesle smijenio je s prvog mjesta Bernard Arnault, izvršni direktor francuskog luksuznog brenda LVMH, u prosincu prošle godine, pa je Musk bio broj 2 na popisu više od dva mjeseca. Od ponedjeljka je porast Teslinih dionica vratio Muska natrag na vrh indeksa milijardera u stvarnom vremenu, prenosi CNN. Muskova neto vrijednost iznosila je oko 187,1 milijardu dolara u ponedjeljak nakon zatvaranja tržišta, prema Bloombergu, što je nadmašilo Arnaultovo bogatstvo od 185,3 milijarde dolara.

Dionice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Muskove problematične akvizicije Twittera i šireg pada tržišta tehnologije, no od tada su dionice proizvođača električnih vozila rasle. Musk drži titulu najbogatije osobe na svijetu, ali također drži i rekord za najveće bogatstvo koje je itko izgubio u povijesti. Krajem prošle godine, Musk je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrijednost pala s oko 340 milijardi dolara u studenom 2021. na 137 milijardi dolara u prosincu 2022.

>> VIDEO: Ivan Ostojić iz Infobipa demonstrirao chat rješenja za bolju komunikaciju tvrtki s korisnicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije