Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tesla nastavlja svoj uspjeh u 2023. godini!

Tesla
Promo
23.02.2023.
u 08:00

Tesla slavi još veći uspjeh 2023. godine nakon što je trvtka otkrila da su njezini najnoviji prihodi premašili očekivanja, zabilježivši rekordnih 24,32 milijarde dolara prihoda. Cijena dionica tvrtke ove je godine porasla za oko 64% – daleko iznad velike većine ostalih dionica kojima se trguje.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Tesle (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvršni direktor i glavni dioničar, Elon Musk, prošle je godine prodao svoje dionice u iznosu od 39 milijardi dolara kako bi financirao kupnju i upravljanje Twitterom. Neki dioničari Tesle navodno su bili nezadovoljni što Musk troši vrijeme na upravljanje Twitterom jer bi kao rezultat toga potencijalno mogao biti manje fokusiran na Teslu. Ti su čimbenici izvršili pritisak na cijenu dionica Tesle, koja je u prosincu pala za 39,6%.

S obzirom na to da je posao s Twitterom završen, a rezultati Tesle premašili očekivanja, trgovci su uzbuđeni. U Kini je broj isporuka u siječnju skočio 18,4% u odnosu na prosinac prošle godine.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Pozitivnost oko tvrtke nedavno se nastavila najavom da će se 1. ožujka održati dan investitora. Postoji još nekoliko detalja osim Muskove izjave da će biti otkriven njegov "Master plan 3". Trgovci očekuju vijesti o značajkama Cybertrucka, hardveru i vijesti o Teslinoj viziji sljedećih koraka u tehnologiji električnih vozila.

Investicijske banke Morgan Stanley i Deutsche Bank postavili su ciljnu cijenu od 220 dolara, a Mizuho očekuje da će dionice dostići 250 dolara u odnosu na trenutnu cijenu od 199 dolara.

Izvori: MarketWatch, The Wall Street Journal, MetaTrader 4, Not a Tesla App

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 84% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije