Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN MLADIĆ UBIJEN

MUP o sukobu u Ateni: Prije četiri dana dostavili smo grčkoj policiji informacije o navijačima

Greek soccer fan dies as soccer fans clash in Athens
Foto: LOUIZA VRADI/REUTERS
1/3
08.08.2023.
u 14:53

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti, navode u MUP-u

Nakon izgreda hrvatskih navijača u Ateni u kojima je poginuo jedan grčki mladić MUP je u utorak izvijestio da su sigurnosno interesantne informacije o navijačima dostavljene grčkoj policiji 4. kolovoza kao i policijama država koje se nalaze na ruti proputovanja.

Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku putem međunarodnih kanala Europola i Interpola dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja - Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu, priopćio je MUP.

Dodaju da se sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena. U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 3 i 6 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu.

VIDEO: Večernjakovi novinari: ''Ovaj incident stvorit će ogromne probleme Dinamu, neki BBB-i još se skrivaju po Ateni?'

VEZANI ČLANCI: 

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti, navode u MUP-u. Hrvatska Vlada ranije u utorak je najoštrije osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam uoči utakmice zagrebačkog Dinama i grčkog prvaka AEK-a, izrazivši najdublju sućut obitelji preminulog mladića.

Odlukom UEFA-e utakmica 3. pretkola Lige prvaka odgođena je zbog nereda u glavnom grčkom gradu u kojem je jedna osoba smrtno stradala, osam ih je ozlijeđeno a 98 uhićeno. Grčki navijač je izboden nožem u sukobu grčkih i hrvatskih navijača nakon čega je podlijegao ozljedama u bolnici.

Vlada je priopćila i da je hrvatsko veleposlanstvo u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana. Hrvatski prvak Dinamo u utorak je osudio nerede u Ateni navodeći da takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promiču.

VIDEO Tužni prizori iz Atene dan nakon što je ubijen navijač AEK-a u sukobu s BBB-ima

Komentara 27

DU
Deleted user
15:21 08.08.2023.

kad se utvrdi tko su ti idioti s noževima sve ih zatvoriti na 20 godina. kakve to veze ima s navijanjem i ljubavlju prema klubu? to je čisti paravan za divljaštvo koje im se unutar 'navijačkih skupina' do određene mjere čak i tolerira.

AL
alphastrike
15:18 08.08.2023.

120 budala u 21 autu nije bilo sumnjivo...

DU
Deleted user
15:33 08.08.2023.

Nikako mi nije jasno zašto se tu bagru, bez obzira za koji klub navijaju, naziva “navijači”!? I stalno im se netko dodvorava, nedavno Mirko Barišić i ekipa koja je izbacila Mamića, gradonačelnik Tomaševića (valjda da glasaju za njega) i Vlada koja ne poduzima ništa i ne radi registar idiota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije