Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili događaje

Oglasio se i Dinamo. Baršić: 'Osuđujemo nerede. Radit ćemo da se više na takvo što ni ne pomišlja'

Zagreb: HNK Rijeka na Maksimiru dotukla Dinamo rezultatom 2:0
Igor Soban/PIXSELL
08.08.2023.
u 14:22

"Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe", pišu iz Dinama

Uoči utakmice trećeg pretkola Lige prvaka Dinamo – AEK u Ateni je zabilježeno više sukoba tijekom kojih je jedna osoba smrtno stradala uslijed zadobivenih ubodnih rana oštrim predmetom. Grčki mediji navode da je riječ o 22-godišnjem navijaču AEK-a te utakmicu stavljaju pod upitnik. U povodu kaosa koji je zahvatio glavni grad Grčke i sudjelovanja oko 200 pripadnika Bad Blue Boysa u neredima, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmici, Dinamo je objavio priopćenje.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

GALERIJA Dinamo svlada Astanu i prolazi u treće pretkolo Lige prvaka

Zagreb: HNK Rijeka na Maksimiru dotukla Dinamo rezultatom 2:0
1/10

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

VEZANI ČLANCI:

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača. GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju", pišu iz kluba.

Izjavu je za Večernji list dao i predsjednik Dinama, Mirko Barišić

"Dinamo snažno osuđuje sinoćnje događaje u Ateni. U ime kluba i svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut obitelji i roditeljima poginulog mladića. Također, izražavam sućut i žaljenje našim sportskim prijateljima AEK-u. Moram istaknuti da će Dinamo uporno surađivati s Uefom, da se ovakvi događaji ne samo spriječe, nego da se ni ne pomišlja na ovakve nerede i uvjeren sam da ćemo u budućnosti u tome uspjeti, a u suradnja s Uefom daje nam poticaj da u tome ustrajemo", rekao je Barišić.

VIDEO Mirko Barišić izrazio sućut stradalima u sukobima u Ateni

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar gusjenica
gusjenica
09:55 08.08.2023.

Godinama "Dinamo" gleda svoje navijače i točno zna koga ima. Neka ne glume iznenađene djevojke. Financirali su ovaj put, posredno ili neposredno. Kao navijač Dinama nisam smatrao za svoje tu grupu divljaka obučenih u crno. Želim im sve najgore na povratku doma. Ako ih naša policija ne sačeka na granici i udobno smjesti na za njih primjereno mjesto, onda su ortaci.

Avatar dugackino
dugackino
10:00 08.08.2023.

sad je prilika za sve huligane koji su tamo registrirati u policiji i ne puštati preko grane ni na pišanje . to nisu navijači Dinama

PA
pappmisi
14:33 08.08.2023.

Uspjeli su , prvo su maknuli Mamica, doveli Simica i drustvo , sada ova pizdarija i Dinamo nece igrati 3 godine Europske utakmice !! Znaci Hajduk ne mora biti prvak kao drugoplasirani ide u Ligu prvaka jer prvak Dinamo se nece moci takmiciti !! Sledece godine nema Europe, nema peneza nema prodaje igraca i sudbina Cibone , Medvescaka itd !! Bravo majsorski zradjeno !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije