Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Mršić osniva novo gradsko poduzeće, oporba se protivi

\'04.02.2011., Koprivnica - Nakon tri godine HV je Gradskoj upravi predao bivsu vojarnu Ban Krsto Frankopan. Predstavnici MORH-a s gradonacelnikom Zvonimirom Mrsicem i njegovim zamjenikom Drazen Pros.
\'Marijan Sušenj/PIXSELL\'
07.03.2011.
u 12:00

Gradska poduzeća služe samo za rješavanje kadrovskih pitanja - tvrdi šef kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a Stanislav Biondić

Grad Koprivnica osniva Kampus d.o.o., četvrto poduzeće kojem će biti stopostotni vlasnik. Tu bi odluku na današnjoj sjednici trebalo potvrditi Gradsko vijeće.

Prema riječima gradonačelnika Zvonimira Mršića, novo bi trgovačko društvo trebalo upravljati nekretninama na području bivše vojarne koju je država nedavno ustupila gradu, prvenstveno za izgradnju sveučilišnog kampusa.

- Nekretnine treba sačuvati od daljnjeg propadanja, što prije aktivirati dio njih, te kreirati projekte i planove za njihovu rekonstrukciju. S obzirom da su u tijeku dva paralelna procesa – pisanje kurikuluma i osnivanje sveučilišta, te zaštita i aktivacija prostora za što više djelatnosti, smatrali smo da ih je dobro odvojiti, pa će se Kampus d.o.o. baviti samo "hardverom" – objasnio je Mršić.

S druge strane, gradska oporba ne podržava osnivanje još jednog gradskog poduzeća.

- Na svakoj sjednici Vijeća nastojim ukazati koliko nas ta poduzeća stoje, te da ona služe samo za rješavanje kadrovskih pitanja. Umjesto da se osnivaju nova, trebalo bi ih objediniti i dati im novi oblik djelatnosti - rekao je Stanislav Biondić, šef kluba zastupnika HDZ-a i HSS-a.

Prema njegovom mišljenju, vojarnu je davno prije trebalo dati gradu, no smatra da je najavljena gradnja kampusa za 5000 studenata tek hrabar san.

- Da sam ja na gradonačelnikovu mjestu, oformio bih tim kompetentnih ljudi koji bi osmislili namjenu vojarne. Koprivnici već sada nedostaje sportskih, kulturnih i drugih sadržaja, koji bi se mogli ondje organizirati – smatra Biondić.

Kampus d.o.o. trebao bi biti osnovan s temeljnim kapitalom od 300.000 kuna. U njemu će biti zaposleno do pet osoba, prije svih branitelji. Šefa uprave imenovat će gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 6

ZM
zmarko6
07:48 08.03.2011.

da, idemo dalje, ali kamo: nova firma - novi kredit, bolje da je uvel prirez i gotovo, jer ovak nema kraja koprivnicki suker - kredit je rjesenje za sve!?

Avatar tkozna
tkozna
15:41 07.03.2011.

Podržavam inicijativu da se osnuje DOO. Tako će se moći utvrditi poslovanje i ciljevi te sve što je potrebno da se spriječe kradje. Grupe stručnjaka su dobre ali nema odgovornosti u trošenju sredstava. Sta bi rekao Biondić da se formiraa grupa stručnjaka i da upravljaju Belupom, jelde da bi bilo smiješno ako ne i glupo!

Avatar pretorijanac
pretorijanac
22:42 07.03.2011.

Samo da drug Mršić u to svoje \"preduzeće\" ne postavi ono lokalno, bivše JNA oficirsko grlo, koje je trčkaralo oko njega prigodom primopredaje koprivničke vojarne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije