Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoćnici u nastavi

Mrsić: Asistente ćemo platiti kroz mjeru javnih radova

Mirando Mrsić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
10.11.2014.
u 22:00

Tako ćemo riješiti problem pomoćnika za ovu školsku godinu, a spremni smo i, iskažu li se potrebe, za još asistenata, kaže Mrsić

Rješenje za djecu s teškoćama u razvoju koja su ostala bez asistenta u nastavi danas je pronašao ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavljujući da će zapošljavanje asistenata kroz mjeru javnih radova “Mladi za mlade – pomagači u nastavi” sufinancirati Hrvatski zavod za zapošljavanje.

– Tako bismo riješili problem pomoćnika u nastavi za ovu školsku godinu, dakle za 43 djeteta koja su ostala bez pomoćnika, a spremni smo i iskažu li se potrebe za još asistenata. Mjera se aktivira vrlo brzo, uz zahtjev udruga i pismo namjere lokalne samouprave, pa se već ovog tjedna pomoćnici mogu vratiti na nastavu pomagati djeci – kazao nam je ministar Mrsić. Napominje i kako su omogućili da mjera javnih radova obuhvaća i osobe s VSS-om. Vidjet će se, dodaje Mrsić, hoće li biti potrebe za takvim rješenjem u idućoj godini s obzirom na zakonsku obvezu države da taj problem riješi sustavno.

Osoba za posao asistenta treba biti mlađa od 29 godina, imati odgovarajuće kvalifikacije i biti barem jedan dan prijavljena na Zavod za zapošljavanje. Plaću od 3936 kuna (s troškovima prijevoza) popola financiraju HZZ i lokalna zajednica.

>> Bez asistenta ostalo 60-ak učenika: 'Mama, zašto Ana više ne može biti sa mnom?'

>> Učenici s posebnim potrebama ipak će dobiti asistente

Komentara 8

Avatar stomih
stomih
22:45 10.11.2014.

Eto lijepe nase... Malo ruzno zvuci "mjera javnih radova".... Treba pitat Jakovinu ima li sta za one iznad 29 u mjeri za "ruralni razvoj"... Tko bi uopce pomislio na ministarstvo socijale i obitelji.. Oni bice u isto vrijeme poljoprivrednike pomazu... Haha

TH
than
22:32 10.11.2014.

A vi poslije 30te se slobodno da ne pisem sto...

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:02 10.11.2014.

ha ha ha..... pa jesu li ti bili među onim pričuvnicima koje su neki da postrojili ? Eureka.... Vlada je napokon pronašla rješenje besparice... dakle, sve koje trebamo a nema love - mobilizirat će. Bravo Zoky, bundesligašu stari....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije