Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pola lokalnoj upravi

Mrak Taritaš: 50 posto novca od legalizacije ide državi

Mrak Taritaš
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.07.2013.
u 11:40

Kako bi se u što kraćem roku riješili svi pristigli zahtjevi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, u karlovačkom Županijskom uredu za graditeljstvo bit će zaposleno novih deset do 12 djelatnika.

Kako bi se u što kraćem roku riješili svi pristigli zahtjevi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, u Županijskom uredu za graditeljstvo bit će zaposleno novih deset do 12 djelatnika. Zaključak je to sastanka ministrice Anke Mrak Taritaš s karlovačkim županom Ivanom Vučićem i gradonačelnikom Damirom Jelićem.

Prema modelu koji je predložila ministrica, novi djelatnici financirali bi se sredstvima koja će se prikupiti uplatama građana i tvrtki u procesu legalizacije. – Novac prikupljen ovim projektom rasporedit će se potpuno transparentno na način da će dvadeset posto ići za rad ureda, trideset posto pripada jedinicama lokalne samouprave, a ostalo državi. Jasno je da uredi s dosadašnjim brojem zaposlenika ne mogu riješiti sve pristigle zahtjeve i zato će se osigurati novac za nove djelatnike. Ostatak novca također će se vratiti ondje gdje je naplaćen. Tako će se, primjerice, financirati izrada prostornih planova, ali i niza drugih konkretnih projekata poput izgradnje objekata komunalne infrastrukture ili, primjerice, izgradnja dječjih igrališta – rekla je ministrica Mrak Taritaš naglasivši kako je sastanak sa županom i gradonačelnikom protekao u vrlo konstruktivnom tonu i bio je usmjeren prema rješavanju konkretnih problema.

Rekla je i kako je u Županijski ured za graditeljstvo pristiglo oko 17.500 zahtjeva za legalizaciju, što uz 7.000 zahtjeva zaprimljenih u Karlovcu čini brojku od gotovo 15.000 zahtjeva na području cijele županije. Župan Vučić najavio je da će se već pri izradi proračuna za iduću godinu voditi briga o novim ljudima i novcu koji bi se za njih trebao osigurati. Gradonačelnik Jelić najavio je i preustroj ureda koji se bavi poslovima graditeljstva da bi se već od rujna moglo intenzivnije raditi na rješavanju zahtjeva za legalizaciju.

>>U Zadarskoj županiji 67.000 zahtjeva za legalizaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije