Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred svog doma

Motociklist poginuo pred sinom i prijateljima u sudaru s kombijem

nesreca
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/5
22.08.2012.
u 00:23

Motociklist je krenuo isprobati motocikli, poginuo je stotinjak metara od svoje kuće

Nesvakidašnja prometna tragedija dogodila se u utorak oko 19.45 sati u Suhopolju. Nakon što je četrdesetjednogodišnji motociklist popravio svoj motocikl i s njim krenuo u probnu vožnju od Suhopolja do Gradine, pri povratku u Suhopolje dogodila se teška prometna nesreća.

Motociklist se velikom brzinom približavao svojoj obiteljskoj kući gdje su ga pored puta čekali petnaestogodišnji sin i nekoliko prijatelja. U susret mu je dolazilo kombi Opel Combo virovitičkih registracijskih pločica, za čijim se upravljačem nalazio 26-godišnji vozač i njegov prijatelj.

Samo nekoliko metara prije mimoilaženja dvadesetšestogodišnjak je kombijem s desne strane kolnika prešao na lijevi u namjeri da na kolnom ulazu okrene automobil i vrati se u obiteljsku kuću prijatelja.

Motociklist, koji se približavao velikom brzinom, očito to nije primijetio te mu je oduzeo prednost kretanja. U snažnom naletu motocikla u srednji dio kombija vozilo se zaokrenulo i završilo u lijevom jarku uz put. Motocikl se u potpunosti raspao, a tijelo motocikliste doslovno je letjelo zrakom i palo je na lijevu stranu, uz rub metalne ograde susjedove obiteljske kuće. U pomoć unesrećenom priskočili su sin i prijatelji, ali je motociklist već bio mrtav.

Kretanje ovim dijelom ravne prometnice bilo je u prekidu dulje od 3 sata, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvadesetšestogodišnji vozač kombija bio pod utjecajem alkohola od 1,51 promila. Vozač kombija u prometnoj je nesreći prošao je s lakim tjelesnim ozljedama. Policija istražuje sve okolnosti ove prometne tragedije u kojoj je stradao otac troje maloljetne djece.

Komentara 25

UI
uvijek i sve
08:16 22.08.2012.

Motociklista?

ZE
zeitgeist..
08:18 22.08.2012.

Pijani vozači ubiju više ljudi od svih ubojica, nasilnika i dilera zajedno. Znači, predstavljaju veću opasnost za društvo i života i zdravlja pojedinaca od bilo koje druge skupine ljudi. Vožnja u pijanom stanju je pokušaj ubojstva i tako se treba tretirati. Dok god će zakon biti prebala prema tim ubojicama, ovakve vijesti će i dalje biti doslovno svakodnevnica.

Avatar Bell940
Bell940
08:12 22.08.2012.

RIP kaj reči iza ovoga, dali je ovaj zbog alkohola i inaće nemarnosti u prometu previdio nadolazećeg mo˝tociklista teško je reči. Stječe se dojam da smo ipak banana država jer se vozimo koda smo sami na svijetu, a propisi vrijede za druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije