Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslužio kao primjer

Mora vratiti dvostruko više nego što je opljačkao

\'03.12.2010., Ulica Ante Starcevica, Sisak - Oko 19.50 nepoznata je muska osoba, uz prijetnju pistoljem, pocinila razbojstvo u kladionici.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
29.12.2010.
u 22:00

Igoru Saviću život je krenuo silaznom putanjom kada se razveo od supruge jer je pao u depresiju i prihvatio se pištolja za brzu zaradu

Igor Savić (34) lani je i u siječnju ove godine opljačkao gotovo 62.000 kuna iz osam zagrebačkih kladionica kako bi platio dug kamatarima. Rješavanje kamatarskih dugova koštalo ga je četiri i pol godine zatvora, na koliko je osuđen u Općinskom kaznenom sudu zbog razbojstva, a iza rešetaka će se morati i liječiti od ovisnosti o drogama. Usto, naloženo mu je nepravomoćnom presudom da mora platiti troškove suđenja koji su se popeli na gotovo 74.000 kuna, najviše zbog biometrijskog vještačenja, a oduzet će mu se i 47.000 kuna. Tako će morati platiti dvostruko više novca nego što je opljačkao iz kladionica. Savić bi mogao poslužiti kao primjer svim potencijalnim razbojnicima koji iz očaja ili koristoljublja pomisle da mogu pljačkom riješiti svoje probleme.

Pred sutkinjom Ivom Nikšić priznao je nakon provedenog biometrijskog vještačenja da je kriv za pljačke, pokajao se i ispričao zaposlenicima kladionica od kojih je s plinskim pištoljem u ruci tražio novac. No, branio se da plinski pištolj nije imao streljiva. Govoreći o problemima koji sežu daleko u prošlost, Savić je ispričao da se na lake droge navukao u ratu, a poslije rata i na heroin. No, potkraj 90-ih izliječio se, oženio, dobio dijete, ali idila nije potrajala dugo.

– Iste godine kad sam se razveo od supruge, razveli su se i moji roditelji. Pao sam u depresiju i krenuo krivim putem – priznao je Savić pred sutkinjom. U to je vrijeme radio kao savjetnik za životno osiguranje, no zbog sumnje da je počinio protupravnu naplatu proveo je u pritvoru pola godine. Poslije se ustanovilo da je nedužan, pa je tužiteljstvo odustalo od njegova progona.

– Ali nakon izlaska iz pritvora više nisam mogao pronaći posao. A novac mi je trebao da se brinem o djetetu i za izlaske. Zadužio sam se 2008. kod kamatara za 40.000 kuna s kamatom od 10 posto mjesečno. Dug nisam mogao vratiti, pa sam pljačkao – kazao je. Savić

Takva obrana u kojoj se pokajao i ispričao žrtvama pokazujući time da je svjestan da je postupao pogrešno ocijenjena mu je olakotnim kod izricanja zatvorske kazne. Olakotnim mu je uzeto i to što je bio sudionik Domovinskog rata, ali sutkinja Nikšić je u obrazloženju presude navela i da je ponašanjem prekršio zakone države za koju se borio u ratu.

Komentara 5

BE
belimo
00:36 30.12.2010.

Ako po ovome modelu osude Sanadera i pokajničku ekipu koja je pjevala u Remetincu država može vratiti pola duga.

Avatar sultan46
sultan46
23:17 29.12.2010.

Treba kamatare pozatvarat,,olose,lihvarske oni nateraju ljude na takav zlocin.

OB
-obrisani-
08:59 30.12.2010.

@@@@ prekršio zakone države za koju se borio u ratu. Sumnjamda se za ovakovu državu borio ijedan branitelj. Za ovakvu sigurno ne! Čudno je da se nitko nije osvrnuo na kamatare i njihovu rabotu pa i kako je to izostalo iz obrazloženja. A oni ionako ne plačaju nikakav porez društvu pa to tim više čudi. A što se tičke pljački i provala one su za osudu u bilo kakvoj državi a bile su i u prošloj, samo sa razlikom da bi u prošloj murja brzo pronašla kamatara i riješila stvar na zadovoljstvo svih a posebno KAO OPOMENA DRUGIMA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije