Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gospa u Sinju

Mons. Kutleša: Svako zlo ima svoj kraj jer ljubav je jača od mržnje

Procesijom i misom obilježena je središnja proslava blagdana Velike Gospe u Sinju
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
15.08.2022.
u 12:51

Nakon dvije pandemisjke godine proslava se održava bez ikakvih ograničenja pa ne čudi što su vjernici iz cijele Dalmacije, što pješice, što vozilima, u Sinj počeli dolaziti još prije nekoliko dana

Blagdan Velike Gospe u Sinju je okupo velik broj vjernika, koji su nakon procesije za slikom Čudotvorne Gospe Sinjske su djelovali na središnjem liturgijskom slavlju kojega je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolita mons. Dražen Kutleša uz koncelebraciju provincijala fra Marina Mrše, sinjskog gvardijana fra Marinka Vukmana,

- Znamo li mi danas prepoznati lažnu od ispravne misli u idejama koje nam se nameću u medijskom i političkom prostoru? Jednako tako, znamo li u religijskom prostoru razlikovati lažne misliprorokâ koji propovijedaju sami sebe od ispravnih misli onih koji slijede put Gospodnji? Znamo li prepoznati lažnu od ispravne misli u svojoj savjesti? Jesmo li mudri ili tek inteligentni s pogledom koji može sezati daleko ali ne dalje od granica ovog prolaznoga svijeta. Odgovori nam se na ta pitanja nude sami u rastućoj tjeskobi modernoga čovjeka, u grčevitu strahu pred bolesti, smrti i prolaznosti, u bespoštednoj težnji za uspjehom i blagostanjem u kojoj se ne čuje plač siromaha, najmanjih, nezaštićenih – rekao je u svojoj propovjedi nadbiksup mons. Dražen Kutleša koji je govorio o podjelama u društvu potaknutim konzumerizmom i bjesomučnim potrošačkim mentalitetom.

- Danas nam se čini da je mentalitet ovoga svijeta sa svom svojom medijskom i drugom propagandom jači od vjere i da egoizam pojedinaca nema granica; da nema smisla biti uz Boga jer smo osuđeni na poraz. Ali nije tako, svako zlo ima svoj kraj jer je ljubav uvijek bila, i jest, i bit će jača od mržnje... Svojim životom „ponizne službenice“, potpunog darivanja Bogu i bližnjemu, Marija je zadobila  život pa je tijelom i dušom uzeta u nebesku slavu. Ova nas slika potiče na suradnju s Bogom, predanje u Božji plan s nama. Ne bojmo se kada Bog ulazi u naš život sa svojim zahtjevima, kada dopušta kušnje i križeve. Radosno ih poput Marije prihvatimo – poručio je mons. Kutleša.

Nakon dvije pandemisjke godine proslava se održava bez ikakvih ograničenja pa ne čudi što su vjernici iz cijele Dalmacije, što pješice, što vozilima, u Sinj počeli dolaziti još prije nekoliko dana.

>> VIDEO Koji stranci najviše žele doći u EU: Zbog posla, najviše stranaca primila Poljska

Komentara 2

PH
Petarstijena-HR
16:45 15.08.2022.

75% ovih što su bili u Sinju na misi,sve što im je biskup propovijedao na jedno uho ušlo,a na drugo izašlo...,niti su oni shvatili bit poruka,niti u stvarnom životu žive po vjerskom načelima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije