Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mogući novi napadi na Berlusconija

BERLUSCONI
AFP
15.12.2009.
u 12:10

U talijanskom parlamentu održana je rasprava o vladinu prijedlogu da uvede zakon kojim bi se mogle zabraniti stranice na internetu na kojima se potiče na mržnju.

RIM – Mogući su novi napadi na talijanskog premijera Silvija Berlusconija (72) koji će u srijedu biti otpušten iz bolnice, izjavio je danas vladin glasnogovornik Paolo Bonaiuti.

Još najmanje dva tjedna Berlusconi će morati mirovati, odnosno neće smjeti imati nikakvu javnu aktivnost, iznio je primarijus Alberto Zangrillo u bolnici San Raffaele u Milanu koji je pročitao premijerov zdravstveni karton. Berlusconijevo raspoloženje je "zabrinjavajuće jer je ogorčen zbog onoga što mu se dogodilo", izjavio je liječnik Zangrillo.

Podsjetimo, Berlusconija je suvenirom Duoma u Milanu u lice, razbivši mu nos i usnicu i izbivši mu dva zuba, pogodio Massimo Tartaglia (42) u nedjelju navečer poslije premijerova mitinga. Napadač Tartaglia, psihički labilna osoba, odmah je uhićen te je priznao kako mrzi Berlusconija.

Bonaiuti je izjavio kako će premijera biti teško držati daleko od ljudi, jer je "ključ njegova uspjeha upravo njegova karizma", te da je upravo zato što odlazi među ljude moguć neki novi napad na njega.

U talijanskom parlamentu održana je danas rasprava o cijelom događaju, a o detaljima je izvijestio ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni, koji je kazao kako vlada razmišlja o uvođenju zakona kojim bi se mogle zatvoriti stranice na internetu na kojima se potiče na mržnju. Takvo što je oporbeni lijevi centar odbio jer smatra da bi to bila cenzura.

- Postojeći zakoni omogućavaju kažnjavanje kršitelja. U SAD-u predsjednika Baracka Obamu svakodnevno napadaju na internetu, ali nikome ne pada na pamet da cenzurira mrežu. Opasno je promicati neliberalne zakone - izjavio je čelnik Unije demokršćanskog centra (UDC) i bivši predsjednik Zastupničkog doma Pierferdinando Casini. Mnoge internetske stranice pozivaju na napade na Berlusconija i podržavaju Tartaglijin nasilnički postupak zbog kojeg ga neki čak i glorificiraju.

Kada je u Parlamentu govorio čelnik stranke "Italija vrijednosti" i bivši protukorupcijski sudac Antonio di Pietro, koji stalno napada Berlusconija, zastupnici većinskoga desnog centra izašli su iz dvorane. Berlusconijev desni centar optužuje oporbu da je svojim stalnim napadima na premijera stvorila napetu klimu u zemlji, a ministar Maroni je najavio kako će vlada u četvrtak razmotriti zakon o manifestacijama kako bi se, kao što je i na nogometnim stadionima, za njihova održavanja zabranila vrijeđanja i nasilje.

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano ponovno je danas pozvao političare na stišavanje tonova dodavši kako je "talijansko društvo snažnije i složnije u odnosu na sliku sučeljavanja koju pokazuje politika".

Sutkinja za preliminarnu istragu Cristina di Censo ispitala je u utorak Berlusconijeva napadača Massima Tartagliju koji je premijeru poslao pismo isprike ocijenivši svoj čin "kukavičkim".

U zatvoru San Vittore Tartaglia je pod stalnim nadzorom.

 

Komentara 5

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
12:40 15.12.2009.

hahaha... kaj bu signore dentista imal lavora... hahaha...

IB
Ivana Brkić Ćubela
13:26 15.12.2009.

Italija je manje vise nekadasnji Buvljak Podujeva Devedeset druge i treće je za jug Srbije buvljak u Podujevu bio glavni Centar robne razmene. Sa prepunim torbama svakakvih gluposti uputili bi se zorom ka Kosovu, našli na pijaci tezgu i doi do dva, pola tri prodali za metalne marke 3 para cipela, 4 litra rasparne farbe za jugo, falš gedore, itd. Za taj novac bi smo odmah kupili Kolynos pastu, Best cigare i Zejtin za kevu. Kad se vratimo, ćale pizdi što smo mu rasprodali stvari koje je on pre par godina kupio od Bugara za črvenu. Mi, sa par maraka u džepu i cigaretama u šteku, bili smo glavni jebaci te večeri u Zemunu !!!

OB
-obrisani-
14:47 15.12.2009.

Massimo Tartaglia poslao Berlusconiju pismo isprike i svoj čin nazvao kukavičkim i šta sad misli da će Berlusconi da ga pozove na večeru da se izmire ...........??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije