Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Mogherini: Europska unija poziva na suzdržanost u Venezueli

Venezuela
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
30.04.2019.
u 23:16

"Europska unija odbacuje svako nasilje i poziva na najveću suzdržanost kako bi se izbjegle ljudske žrtve i eskalacija nasilja", rekla je Mogherini i dodala da je "EU uz venezuelski narod i njegove legitimne demokratske težnje".

Europska unija pozvala je danas na "najveću suzdržanost" u Venezueli, gdje se jedna skupina vojnika koja podržava oporbenog čelnika Juana Guaidoa pobunila protiv vlade predsjednika Nicolasa Madura.

"Europska unija pomno prati zadnje događaje u Venezueli. Ponavljamo da se mora pronaći političko, miroljubivo i demokratsko rješenja kako bi zemlja izašla iz višestrukih kriza s kojima je suočena", rekla je europska povjerenica za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini.

"Europska unija odbacuje svako nasilje i poziva na najveću suzdržanost kako bi se izbjegle ljudske žrtve i eskalacija nasilja", nastavila je i dodala da je "EU uz venezuelski narod i njegove legitimne demokratske težnje".

"I dalje se zalažemo za povratak demokracije i pravne države, putem slobodnih i pravednih izbora, uz poštivanje ustava Venezuele", zaključila je.

Pogledajte video nereda:

Komentara 2

Avatar oxi
oxi
00:02 01.05.2019.

Pukli su ko kokice ha ha ha ha ha Leopoldo Lopez, vođa oporbe razgulio u Čileansku ambasadu, traži azil.Trebao je otići u Ekvadorsku. HA HA HA HA

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
05:20 01.05.2019.

Opet ce Rusi natamburat Amere kao u Siriji.Europa se ne trba mjesati u to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije