Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasio je obama
Povratak na članak

Moćna Angela na rubu: Neću počiniti samoubojstvo

Njemačka kancelarka je u jeku borbe za spas eurozone 2011. u francuskom Cannesu priznala svoju nemoć u rješavanju problema koji bi tad povukao u krizu cijelu EU, kad je iznenada vođenje sjednice preuzeo američki predsjednik

Komentari 30

Avatar MK
MK
09:48 14.05.2014.

"Nije pošteno. Neću počiniti samoubojstvo" ni u naj udaljenijem smislu nije prijevod za 'Das ist nicht fair'... Zalosno koji novinarski diletantizam - ostaje pitanje ali je novinar uopce shvatio sto se dogodilo u Cannes-u, ali je uopce razumio sto je Financial-Times napisao...

VL
TO
tomzag
09:04 14.05.2014.

Da se EU riješi utega zvan Amerika, prodisali bi svi skupa.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:19 14.05.2014.

Njemačka je i dalje gospodarski div i politički patuljak.

VL
DU
Deleted user
10:15 14.05.2014.

koji prepotentni naslov. Nisam vidio orginalan članak, ali iz ovoga proizlazi da je gospođa Merkel jedna čvrsta, divna žena, stabilan političar koji brani svoje uvjerenje. Koje je usput, zasnovano i na mišljenju njenih STRUČNJAKA, a ne nekih diletanata (kao mišljenje naših vodećih "političara"). Nakon ovog članka moje mišljenje o njoj je još povoljnije.

VL
NA
Nadalinaaa
10:50 14.05.2014.

"Spasonosno" rješenje koje je ponudio Obama u prijevodu glasi: Imate štampariju Europske centralne banke, pa udri mitre, samo štampaj, kao što i mi u FED-u štampamo tzv. novac u enormim količinama, a za ideološke potrebe naše imperije. To s ekonomskom logikom nema veze, ali ima veze s našim korporativnim neoliberalizmom, globalizacijom, i porobljavanjem sitnozubih.

VL
ĆU
ćuk
13:07 14.05.2014.

ha, ha, ha, Obama spasio Eurozonu Ne, već Goldman Sachs, Soros i Rockefeller. To su oni koji drže Eurozonu i cijelu EU u šaci. EU i euro im trebaju da bi i se i dalje kockali milijardama i da bi bi držali ekonomiiju država EU potpuno u šaci. da bi mogli sisati krv iz sviju država. Na odgovornim mjestima u EU se posvuda nalaze ljudi Goldman Sachsa, kao Mario Draghi, predsjednik Europske središnje banke i mnogi drugi. GS ima svoj ured u Briselu odmah kod ureda Europske komisije. ma kakva moćna Angela. obična pudlica Washingtona. a sam Obama je marioneta Sorosa i Rockefellera.

VL
NE
neboiznadzagreba
13:47 14.05.2014.

" Bilo je to zapravo u jeku bitke za stabilnost zajedničke europske valute, na skupu EUROPSKIH ŠEFOVA DRŽAVA ILI VLADA . "...Amerika , europska država, njezin predsjednik spasitelj Angele i Europe, blago nama !

VL
KR
kreont
12:10 14.05.2014.

A mi ni u zid novca ni bazuku. Valjda ćemo glavom kroz zid.

VL
AN
Anasta
16:24 14.05.2014.

ovdje nitko nije spomenuo samoubojstvo

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:27 14.05.2014.

Time je NSA dokazao da je prisluskivanje mobitela Angele Merkel u biti korisno radi nje same jer kao sto cujemo (ha, ha, ha...) time joj je spasen zivot. NSA nam zeli poruciti da nas prisluskuje radi naseg vlastitog dobra zatoo gradjani suradjute s "dobrim momcima" i objavljujte sve vise i vise detalja o vlastitom zivotu, kretanju i planovima na Facebook-u i Twitteru kako bi vam NSA mogla "pomoci" ako sto krene po zlu (ha, ha, ha...)

VL
RA
raspad
11:05 14.05.2014.

E ako je od Obama, onda je sve ok. Hihiha

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:35 14.05.2014.

Obama koji je zajedno s ekipom s Wall Street-a pokusavao srusiti Euro kako bi odrzao umjetno nametnut sistem dolara kao svjetske rezervne valute, je "pomogao" (ha, ha, ha...) i "uskocio" te preuzeo funkciju "spasavanja" Eura kojeg njegova drzava ne koristi (jer ima dolar). Vrhunski clanak. Ovo se zove pravo novinarstvo. O tome da je prevod : "Das ist nicht fair." Necu pociniti samoubojstvo, ne treba ni govoriti, pa svi mi znamo da npr. "Fair play: znaci igra samoubojstva. Vrhunsko poznavanje svjetskih jezika i prevodilacke sposobnosti novinara VL su "second to none". Zadivljen sam.

VL
Avatar Proleter
Proleter
15:52 14.05.2014.

Ako gđa Merkel plače, bojim se i pomisliti što sve gđa Pusić radi.

VL
DI
dokazano.istinito
09:08 14.05.2014.

to i arapi kazu odavno, ali cionisti ne posustaju

VL
Avatar commentator
commentator
13:50 14.05.2014.

Šta se sad to iz 2011 (od prije dugih 3 godina) izvuklo vani od ispod prašine, kao želi se pokušavati pokazati Baracka kao nekog finog uljudnog, poštenog, prijateljskog (i dušebrižničkog) lika (koji sigurno zaslužuje ne jednu nego tri medalja.)

VL
DU
Deleted user
17:46 14.05.2014.

Ne može se nametnuti solidarnost najjačima i najbogatijima ako oni to neće, ali zato bi barem oni trebali imati malo obzira prema ostalima i ne nametati svoje slabijima, jer das ist nicht fair.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
12:36 14.05.2014.

Yankee ne treba velicati i umisljat da su oni nekoga spasili, ne mogu oni spasiti ni sebe kamoli koga drugog. Ovi zive na veresiju, u svom virtualnom svijetu, nastampaju tone kartusine i prodaju i priprodaju - od realne ekonomije nii traga ni glasa. Citava Amerika im lezi na kuli od karata, i mi zajedno s njima. Dosta pogledati kako su potegli za sobom citavu planetu u krizu 2008. kad su zaduzili pucanstvo do guse, podijelili kredite bez pokrica, tko je kod digao dva prsta mogao je kupiti kucu, i zadnji izbjeglica na socijali. Kad im masa nije mogla vracati kredite, banke su prodali kredite, bez da ikome ista kazu, drugim bankama i osiguranjima, pretvorili ih toboze u vrijedne investicije, bacili na burzu, narod pokupovao ko blesav dionice, ''Nobelovci'' iz rejting agencija ih natuskali, - ovima je zadatak da procjene vrijednost i stabilnost neke investicije na trzistu, - dali su OK, iako su znali da je pljacka u pitanju, kad je ulijedio kolaps lijepo su zaplijenili narodu kuce, prakticki su opljackali vlastite gradjane. Namjerno. Banke ne interesiraju kamate, njima je to malo, njih interesira nekretnina, prodaja, kupoprodaja, investicija, oni jedva cekaju da nekome ljosne ekonomija, da pokupuju i preprodaju nekretnine. Ako ne uspije spontano, oni namjerno izazovu krizu. Zasto oni posjeduju ogromne banke i Lobby? Da mogu manipulirati trziste, citavu jednu zemlju, citav zapad, citav svijet. Na citavom zapadu imamo neoliberalnu ekonomiju, sutra mogu da nas izmanipuliraju da izazovu krizu, da crknemo svi od gladi. A to ce i napraviti ako ne uspiju orkestrirat koji rat. Taj bolesni ekonomski americki sistem mora da se siri, da se ekspandira, inace sistem gusi sam sebe. Ako sada u skoroj buducnosti ne uspiju nekoga kolonizirati mozemo slobodno ocekivati kakvu katastrofu na zapadu. Ili kolaps dolara ili eura. Zato se ludih amera treba sta prije osloboditi, izici iz EU, i gledati samo sebe. Ili nas nece biti. EU funkcionira po slicnom principu, ako budemo ''spasavali'' amerikance, ovo je nista kako cemo zavrsiti. Sta dalje od njih.

VL
DO
DoktorAmer
12:31 14.05.2014.

Prevod Angeline izjave je skroz kriv. Ali ono sto je Obama govorio Europljanim je kako biti solidaran. U pocetku su Nijemci rekli juznim drzavama, mi smo OK, a vi ste zahebali, sad crknite. U Americe su novac iz bogatih drzavaa na istocnoj i zapadnoj obali pretace u siromasnije juzne i mid western drzave u ogromnim kolicinama, i to svi Ameri prihvacaju kao normalno. Vise solidarnosti, to je bila Obamina poruka EU. A i to da je stalno stezanje kaisa ekonomski stetno , t zv Keynsian economics, koja je izvukla Ameriku iz krize brze nego Europu. Nasa burza je na rekordnoj visini, profiti kompanija su visoki, nezaposlenost je na ispod 7 %, sve u svemu, ok.

VL
DU
Deleted user
14:12 14.05.2014.

Danas ima 13 milijuna radnika u Europi koji rade, a zive na prosjackom stapu. Sa sadasnjom placom nisu u stanju spajati kraj s krajem ...

VL
PA
parasa
17:05 14.05.2014.

Ustvari pravi prijevod bi bio : PRAVEDNO, jer POŠTENO bi značilo kao da je nekoga prevarila ili slično "pa nije ciganka" hahaha

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.