Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stresan posao

Mladić izletio iz zaustavljenog auta i počeo gušiti policajca

'19.10.2010. PU Varazdinska, Varazdin, Zamjenik glasnogovornice PU Varazdinske Igor Planinc Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
19.10.2010.
u 17:00

Napadnutog policajca spasio je kolega koji je 19-godišnjaka morao "primiriti" silom

Dvojica su policajaca u Ivancu u Ulici Vladimira Nazora tijekom kontrole vozila i vozača u sklopu operativne akcije Alkohol noću oko 2.30 sati zaustavila automobil kojim je upravljao 23-godišnjak.

Iz vozila je bez poziva izišao 19-godišnji suvozač i bez povoda počeo vrijeđati policajce. Potom je uhvatio jednoga od njih za vrat s prednje strane. Kako bi spriječio gušenje kolege, drugi je policajac nasrtljivca morao primiriti upotrebom sredstava prisile.

Prilikom napada ni policajac ni nasrtljivi mladić nisu ozlijeđeni, no mladića čeka kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.

Nije to jedini slučaj napada na policajce na području Policijske uprave varaždinske. U posljednje vrijeme sve ih češće vrijeđaju i napadaju nasrtljivci, pijani i obijesni ljudi koje zaustave da im provjere dokumenta i vozila, testiraju na alkohol... Neki smatraju da ih zaustave bez razloga.

Neki pak nisu ni htjeli zaustaviti automobil na policijska upozorenja, već su čak usmjerili vozilo na policajce.

– Ove godine bilo je dvanaest napada na policajce Policijske uprave Varaždinske županije. Veći broj napada, njih šest, dogodio se prilikom uredovanja policije zbog narušavanja javnog reda i mira, a pet napada bilo je dok su policajci kontrolirali promet na cestama. U čak deset slučajeva napadači su na policajce fizički nasrnuli. Svi napadnuti policajci liječnički su pregledani i ustanovljeno je da su petorica lakše ozlijeđena – doznajemo od Igora Planinca, zamjenika glasnogovornice Policijske uprave Varaždinske županije.

Igor Planinc ističe da prilikom odbijanja napada na sebe i svladavanja nasilnika ni u jednom slučaju nije utvrđeno prekoračenje ovlasti policajaca, a u tri slučaja napadači su lakše ozlijeđeni.

– Svi napadači su poznati. Protiv njih podnesene su, nakon kriminalističkog istraživanja, odgovarajuće kaznene prijave. Ove godine u više od 30 slučajeva evidentirano je i podcjenjivanje i vrijeđanje policijskih službenika – kaže Igor Planinc.

Dodaje da su u šest slučajeva protiv osoba koje su prijetile ubojstvom policajcima podnesene i kaznene prijave zbog prijetnje državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije