Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVEZNO I SAVJETOVANJE

Mladić (20) koji je planirao masakr u Sloveniji osuđen na 8 mjeseci uvjetne kazne

Foto: Slovenska policija
1/3
15.07.2021.
u 17:08

Mladić je uhićen u svom domu gdje je živio s roditeljima, krajem travnja ove godine

Dvadesetogodišnjak iz Slovenije kojega je optužnica teretila za planiranje masakra oružjem naručenim u SAD-u preko "dark weba" osuđen je u četvrtak na osam mjeseci zatvora uvjetno, s time što će jednom tjedno morati odlaziti na savjetovanje kod psihijatra.

Takvu je kaznu za njega predlagalo i tužiteljstvo, a sud u Kranju je prijedlog u cijelosti prihvatio budući da je optuženi planirani zločin priznao i ispričao se potrencijalnim žrtvama.

"Žao mi je da je do toga došlo i svima se duboko ispričavam", kazao je mladić iz mjesta Kropa na sjeverozapadu Slovenije kod kojega vještačenjem prije suđenja nisu utvrđeni znaci neubrojivosti.

Mladić je uhićen u svom domu, gdje je živio s roditeljima, krajem travnja ove godine, nakon što je američka služba za domovinsku sigurnost obavijestila slovensku policiju da je u mikrovalnoj pećnici u paketu namijenjenom u Sloveniju na njegovu adresu zaplijenila pištolj Glock i automatsku pušku Remington s pripadajućim streljivom, za koje je unaprijed platio 5000 eura.

Mladić koji nije bio u policijskoj evidenciji tim je oružjem planirao masovni pokolj u više javnih ustanova, navodno se želeći osvetiti zbog problema i maltretiranja u svojoj nekadašnjoj osnovnoj školi, a policija je u kući u kojoj živi s roditeljima navodno našla i točan popis lokacija gdje je namjeravao pucati i listu osoba koje je želio ubiti.

VIDEO Velike poplave u Njemačkoj: Kuće su urušene, nestalo je 30 osoba!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
08:32 17.07.2021.

Ćika Ratko je sigurno ponosan na njega

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
23:11 15.07.2021.

Mladić (20) koji je planirao masakr u Sloveniji osuđen na 8 mjeseci uvjetne kazne jer je sud ustvrdio da radi odgoja, kulture i okruženja nema moralno-domoljubne kapacitete i nemre postati u susjedstvu poznati i priznati takozvani nevini vitez koji bi radi ratnih zvjerstava i udruženog zločinaćkog pothvata završio na haškom sudu za ratne zločince i postao idol regijske raje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije