Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI VATROGASAC DUGOG RATA

Mladi vatrogasac Krešo (21) lani je proveo 144 sata na terenu: 'Molimo ga da ode odmoriti kod kuće'

DVD Dalmacija Dugi Rat/Facebook
19.03.2024.
u 19:36

Oduvijek su me fascinirale vatrogasne sirene i zapravo sam taj čin da si nešto ili nekog spasio. A sada sam ja jedan od njih. Taj put namjeravam slijediti i dalje, poručio je mladi vatrogasac

Najboljim vatrogascem u 2023. godini ovog je utorka, na Dan Općine Dugi Rat i blagdan Sv. Josipa, izabran 21-godišnji Krešimir Čopac. Ovom mladom vatrogascu danas je i uručena nagrada za svoj rad i trud tijekom cijele prošle godine, a DVD Dalmacija Dugi Rat javno ga je i pohvalila na svojim društvenim mrežama. 

- I ove godine, na Dan Općine Dugi Rat i na blagdan našeg zaštitnika Sv. Josipa, izabran je Vatrogasac godine u 2023. godini, a to je Krešo Čopac. Momak koji u Dom doleti čim se sirena stisne, momak koji je predan svom vatrogasnom pozivu i uvijek željan pomoći ljudima, momak kojeg je trebalo molit da sa požara ide malo kući odmorit. Čestitke i ocu i bratu koji su također naši članovi, sigurno mu spremaju doček! - poručili su. 

Dalmacija Danas razgovarala je s Krešimirom koji je postao operativac prije tri godine. No, to ga je zanimanje ''vuklo'' od djetinjstva.

- Tako sam se kao dijete upisao u Vatrogasnu mladež. Oduvijek su me fascinirale vatrogasne sirene i zapravo sam taj čin da si nešto ili nekog spasio. A sada sam ja jedan od njih. Taj put namjeravam slijediti i dalje - ispričao je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Nagrada je pokazatelj mog truda i ljubavi prema vatrogastvu. Nakon nje se ništa neće promijeniti, nastavit ću sudjelovati u intervencijama i svim aktivnostima DVD-a kao i dosad. Vatrogasac godine se bira po broju određenih intervencija i po ukupnom zalaganju. Ja sam imao 62 intervencije i 144 sata provedena na terenu. Radim fleksibilan posao pa mogu lako kombinirati izlaske na teren kada zatreba. Premda, bio bih jednako sretan i da je netko od mojih kolega dobio nagradu - poručio je pa objasnio i koje kvalitete dobar vatrogasac mora imati:

- Treba biti čvrst i najvažnije od svega voljeti ovaj posao. Mi smo skupina građana koja pomaže drugima u nevolji, a to je neprocjenjivo.

>> VIDEO Oluja s tornadom prouzročila je velike štete u nekoliko američkih država

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
23:06 19.03.2024.

Što ide doma odmoriti? Ruku? Nogu? Kapak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije