Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabavili opremu

Mladi par pripremao se za uzgoj marihuane u stanu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
14.06.2019.
u 15:14

Prema riječima voditelja Službe kriminalističke policije Dražena Puljka, količina i način pakiranja droge i drugi dokazni elementi govore kako je ona bila namijenjena daljnjoj prodaji

Policija je u Slavonskom Brodu uhitila mladi par koji je imao namjeru uzgajati marihuanu u stanu. Riječ je o mladiću od 25 i djevojci od 22 godine, otprije poznatim policiji, koji su nabavili svu potrebnu opremu za uzgoj marihuane, od sjemenki i vreća za spremanje do šatora, ventilatora i grijača, odnosno lampi. U pretrazi stana koji koriste 25-godišnjak i 22-godišnjakinja policajci su koristili i policijskog psa za detekciju droge.

Pritom su pronašli i oduzeli 567,11 grama marihuane, 340,4 grama amfetamina, digitalnu vagu, mobitele, telefonske kartice, laptope i već spomenutu opremu. Pronađeno je i nekoliko tisuća kuna te 16 komada cannabis sjemena. 

- Ova zapljena rezultat je intenzivnog rada ulične redukcije, akcije koju redovito provodimo na ulicama Slavonskog Broda. Osobe su uhićene i predane pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a policija protiv njih podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama - rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću.

Prema riječima voditelja Službe kriminalističke policije Dražena Puljka, količina i način pakiranja droge i drugi dokazni elementi govore kako je ona bila namijenjena daljnjoj prodaji. Ukupna vrijednost zaplijenjene robe na crnom tržištu procjenjuje se na oko 90 tisuća kuna.

- Hibridne sjemenke marihuane za čiji je uzgoj potrebno nekoliko mjeseci, dakle brže raste i ima veću količinu THC-a u sebi kao i cjelokupna oprema namijenjena za takozvani in-door uzgoj u zatvorenim prostorima ukazuju da su se planirali baviti daljnjim uzgojem i prodajom, što smo uspjeli zapljenom prekinuti - istaknuo je Puljko. 

Predviđena visina kazne za djela koja su počinili mladić i djevojka iz Slavonskog Broda iznosi od pet do 12 godina zatvora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije