Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u teškom je stanju

Mladi Afroamerikanac u SAD-u pogreškom pokucao na kriva vrata, vlasnik ga ustrijelio vatrenim oružjem

pixabay
17.04.2023.
u 21:44

"Možemo samo zamisliti da su uloge bile obrnute, i da imate crnca koji puca u 16-godišnjeg bijelca koji mu je jednostavno pozvonio na vrata, a policija ga je privela na ispitivanje i pustila ga da dođe kući i spava u svom krevetu."

Vlasnik kuće u Missouriju dvaput je ustrijelio tinejdžera Afroamerikanca kada mu je mladić greškom pokucao na vrata. Roditelji Ralpha Yarla (16) kažu da je njihov sin ostavljen da umre nakon incidenta prošlog četvrtka kada je otišao po svoju mlađu braću blizance s igranja u Kansas Cityju i greškom otišao u krivu kuću, piše The Guardian

Vlasnik kuće, za kojeg Yarlova obitelj kaže da je bijelac, priveden je, ali ga je policija Kansas Cityja pustila unutar 24 sata. Kažu da ne može poduzeti daljnje korake dok ne razgovaraju s teško ozlijeđenim dječakom. Tinejdžer je u ponedjeljak bio u stabilnom stanju u bolnici u Kansas Cityju, rekla je njegova obitelj, s ranama od vatrenog oružja na glavi i prsima. Lee Merritt, koji također zastupa obitelj, rekao je Guardianu u ponedjeljak da je Yarl pretrpio frakturu lubanje, traumatsku ozljedu mozga koja uključuje oteklinu i ozljede ruke.

“Obitelj je sretna što Ralph nije podlegao ozljedama, ali sada su ljuti zbog neuspjeha pravosudnog sustava da pokaže bilo kakvu vrijednost ili zahvalnost za njegov život.” "Neizbježno je ne promatrati rasnu dinamiku ovdje", rekao je Crump, odvjetnik koji predstavlja obitelj Yarl, za CNN. Rekao je i da može samo zamisliti što bi bilo da je situacija obrnuta. “Možemo samo zamisliti da su uloge bile obrnute, i da imate crnca koji puca u 16-godišnjeg bijelca koji mu je jednostavno pozvonio na vrata, a policija ga je privela na ispitivanje i pustila ga da dođe kući i spava u svom krevetu."

“Koliko bi bijesa bilo u Americi? To je neprihvatljivo. Zahtijevamo pravdu. Uhitite ubojicu u pokušaju ovog mladog crnog djeteta.” Stacey Graves, šefica policije Kansas Cityja, branila je puštanje neimenovanog vlasnika kuće u nedjelju, citirajući zakon Missourija koji kaže da se osoba može zadržati samo 24 sata prije nego što bude službeno optužena ili puštena. No rekla je da njezin odjel ubrzano radi na pripremi dokaza dok se istraga kaznenog djela nastavlja.

"Svjesni smo frustracije koju ovo može izazvati", rekao je Graves novinarima. "Želim da svi znaju da ih slušam i razumijem zabrinutost." Stotine prosvjednika okupilo se ispred kuće gdje je mladić upucan s transparentima na kojima piše "Zvonjenje na vrata nije zločin".

VIDEO: Fotografije iz zraka novih rupa koje su se otvorile u Mečenčanima

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Dzambo1
Dzambo1
07:02 18.04.2023.

Pa u Cikagu svake sedmice se slicno dgadja vec ''godinama'' i koliko je mali afro-amerikanaca izgubilo zivot ''greskom-zalutalim metkom'' od njihovih afro-amerikanaca pa nema toga ovdje u vijestima...nesto se ne pise o tome....52 sedmice u 1 godini pa tak unazad vec puno godina...pisite malo ''o tome''...

SE
Serđo23
10:23 18.04.2023.

Ako se ne otkačimo od te Anglo Am tvorevine , bit će toga ubrzo i od nas , jer su za sve migrante koji nam dolaze odgovorni upravo oni preko bare !

Avatar Balcanicus
Balcanicus
05:23 18.04.2023.

Vlasnik je pucao iz straha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije