Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećeno 20-ak krovova

Mještane Palanjeka iznenadilo nevrijeme: 'Bilo je gore od potresa', 'Djeca su vrištala i plakala'

Sisak: Štete od nevremena u prigradskom naselju Palanjek
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/20
30.08.2023.
u 22:26

Ravnateljstvo civilne zaštite navelo je kako na području Sisačko-moslavačke županije nije bilo dojava o ozljeđenim osobama

Nevrijeme je u utorak u popodnevnim satima zahvatilo područja više županija, a među njima i Sisačko-moslavačke. Prema informacijama Ravnateljstva civilne zaštite, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama, a oštećeni su i stupovi električne mreže. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Stanovnike Palanjeka nevrijeme je iznenadilo s obzirom na to da je, kako kažu, cijeli dan vrijeme bilo lijepo. "Odjednom kao da se nadvila neka bijela prašina oko nas i onda je počelo strašno lupati. Sve se treslo, djeca su vrištala i plakala", ispričala je za 24sata Zvjezdana.

VIDEO Sisak: Štete od nevremena u prigradskom naselju Palanjek

"Bilo je gore od potresa. Čuli smo kako sve puca i lupa. Oko nas su letjeli limovi, grede i cigle. Nama je vjetar otpuhao cijeli krov. Dvorište je bilo zakrčeno šutom", navodi Božica te dodaje kako je u dječjim sobama bilo više od deset centimetara vode.

Njezina susjeda Slađana opisala je kako je njezina 6-godišnja kći nakon nevremena plakala više od 20 minuta. "Nismo je mogli smiriti. To je hujalo, nosilo, lupalo... Ma zvuk je bio prestrašan", ističe.

"Uvijek kad napravimo nekoliko koraka naprijed, nešto nas zadesi i vrati nas unazad", dodaje te navodi kako su ostali bez krova kojeg su kupili na kredit prije tri godine.

VEZANI ČLANCI:

Ravnateljstvo civilne zaštite navelo je kako na području Sisačko-moslavačke županije nije bilo dojava o ozljeđenim osobama.

"Na terenu su bili načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, gradonačelnica Grada Siska, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska, voditelj Službe civilne zaštite Sisak, lokalni DVD-ovi, djelatnici DP Elektre Sisak i Komunalca te privatni obrtnici s građevinskim dizalicama i drugim prijevoznim sredstvima s ciljem koordiniranja aktivnosti i otklanjanja posljedica nevremena", istaknulo je Ravnateljstvo. 

Komentara 1

AV
avangero
06:46 31.08.2023.

Živo me zanima da li će zastupnik Kajtazi pomoći svojim glasačima koji su nastradali u nevremenu, ili je još na GODIŠNJEM, pa nije stigao reagirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije