Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD STUDENOG

Mjere im tek popustile: Poljska ponovno bilježi porast broja zaraženih

FILE PHOTO: People queue at a ski lift after the loosening of coronavirus disease (COVID-19) restrictions in the reopened resort of Zakopane
Foto: MAREK PODMOKLY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.02.2021.
u 14:12

Poljska je u utorak zabilježila 5178 novozaraženih i 196 smrtnih slučajeva

Pandemija COVID-a 19 u Poljskoj je ponovo u uzlaznoj putanji, što je vrlo zabrinjavajući razvoj događaja nakon što se broj novozaraženih uslijed drugog vala pandemije stabilizirao, izjavio je u utorak ministar zdravstva Adam Niedzielski.
 

"Obrat u trendu je činjenica. Ponovo imamo pozitivan trend za sedmodnevno razdoblje, prvi put od sredine studenoga", napisao je  Niedzielski na Twitteru.

Poljska je u utorak zabilježila 5178 novozaraženih i 196 smrtnih slučajeva.

Poljska je nedavno popustila neke od restrikcijskih mjera protiv COVID-a 19, pa je tako u petak otvorila i skijališta te dopustila kinima, kazalištima i hotelima da rade do 50 posto kapaciteta.

Ministar je odmah u ponedjeljak osudio ponašanje dijela turista jer nisu nosili maske i oglušili su se na upute o držanju fizičke distance te su neki plesali, pili i u nekim se slučajevima potukli na ulicama skijališta Zakopane.

"Ne bih htio da Zakopane postane ishodište trećeg vala pandemije u Poljskoj", rekao je Niedzilski.

Ublažene restriktivne mjere uvedene u petak bit će na snazi do 26. veljače.

Poljska odluka o ublažavanju mjera suprotna je onomu što se primjenjuje drugdje u Europi, posebno u susjednoj Njemačkoj, koja je zatvorila granice prema Češkoj i austrijskom Tirolu, nastojeći suzbiti širenje zaraznijih varijanti koronavirusa.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
14:53 16.02.2021.

Ne znam od kuda se prepisuju ovi članci, krivulja zaraženih je u Poljskoj ista već zadnjih par tjedana, ide gore-dolje unutar bez nekih značajnih razlika... Broj zaraženih je pao u odnosu početak ove i kraj prošle godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije