Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRANJE

Mišetić Tadiću: Dokaži Gotovininu krivnju ili prestani s demagogijom

gotovina
Reuters
25.02.2010.
u 18:24

Tadićeva je izjava jeftina demagogija, poput one u Srbiji 90-ih godina i žao mi je što ju je prihvatio predsjednik Tadić koji se predstavlja kao "moderni, europski političar", kaže Luka Mišetić.

Luka Mišetić, branitelj Ante Gotovine, reagirao je na izjave srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je rekao da bi za odnose Srbije i Hrvatske bilo "nepovoljno ako bi se kojim slučajem dogodilo da Ante Gotovina bude oslobođen zbog tzv. nedostatka dokaza".

>>Tadić: Loše za odnose s RH ako Gotovinu oslobode zbog nedostatka dokaza

- To što predsjednik Srbije govori u kontekstu oslobađajuće presude za nas je jako dobar znak, jer njegova se procjena vjerojatno temelji na procjenama službenih institucija republike Srbije. U svjetlu saznanja kako postoji mogućnost da će general Gotovina biti oslobođen optužbi, predsjednik Tadić ovakvom izjavom priprema svoje građane za takvu presudu - ističe Mišetić.

No, Tadićeva je izjava jeftina demagogija, poput one u Srbiji 90-ih godina i žao mi je što ju je prihvatio predsjednik Tadić koji se predstavlja kao "moderni, europski političar". "Europski političari" imali bi hrabrosti zahtijevati od svojih sugrađana poštivanje svake, pa i eventualne oslobađajuće presude! Nasuprot tome, predsjednik Tadić unaprijed proglašava generala Gotovinu krivim, i tvrdi, ako bude oslobođen, da je to zato što "Hrvatska nije dostavila dokaze."

 Time ostavlja dojam da on ima neke dokaze o krivnji generala Gotovine na temelju kojih ga unaprijed proglašava krivim. Ako je tako, neka te dokaze dostavi haaškom tužiteljstvu. Ako ih nema, onda bi kao odgovoran političar i državnik trebao pustiti haaški sud da kao pravosudni organ radi svoj posao bez pritisaka politike, zaključuje Mišetić.

Komentara 421

DU
Deleted user
20:48 25.02.2010.

Sumnjam da bi ijedna normalna drzava sutila na provokatorske Tadiceve insinuacije prema herojima domovinskog rata,i uvjete za dobre susjede. A sto radi Hrvatski predsjednik,Predsjednica vlade?? mudro sute. SRAMOTA.

IV
ivibu
21:35 25.02.2010.

Vidi ti ovih nasih Srba sta su se razestili po forumu.Steta sto ovdje na forumu nema virtualnih suma pa da naprave jos jednu balvan revoluciju.

OB
-obrisani-
18:52 25.02.2010.

bravo miseticu nedaj se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije