Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedno priznanje

Mirjani Krizmanić nagrada Miko Tripalo za ovu godinu

mirjana krizmanić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.06.2014.
u 11:19

Nagradu dodjeljuje Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Centra za istraživanje medija i komunikacije Zagrebačkog fakulteta političkih znanosti.

Nagradu Miko Tripalo za prošlu godinu dobila je ugledna psihologinja i publicistkinja Mirjana Krizmanić. Nagrada joj je uručena danas na Fakultetu političkih znanosti uz sklopu rasprave Mediji i javni interes. Nagradu dodjeljuje Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Centra za istraživanje medija i komunikacije Zagrebačkog fakulteta političkih znanosti.

Primivši nagradu Mirjana Krizmanić je rekla da joj je ta nagrada silno važna i da je njome ganuta te objasnila zašto je tome tako.

- Kao dijete do 13. sam godine bila oduševljeni Titov pionir i tad sam bila izabrana kao jedna od 30 najboljih pionira grada Zagreba pa smo za nagradu mjesec dan išli na marš rutu kroz Hrvatsko zagorje. No, u 14. godini dobila sam dječju paralizu i nakon što sam se vratila iz bolnice nisam bila primljena u omladince. Cijeli sam život živjela kao pionir i s pionirskim vrijednostima, i imam osjećaj da ste me sad nagradili upravo za te pionirske vrijednosti koje sam cijeli život živjela - rekla je prof. Krizmanić koja je k tome nagrađena i velikim pljeskom.

Obrazlažući nagradu, Velimir Visković, predsjednik povjerenstva za Nagradu Miko Tripalo kazao je da se nagrada uvijek dodjeljuje kako bi se skrenula pažnja na pojedince koji pridonose pozitivnim promjenama u društvu. Za profesoricu Krizmanić istaknuo je da je društveno istaknuta intelektualka koja njeguje demokraciju, pluralizam i toleranciju te osobito zaštitu dostojanstva čovjeka.

>>HHO-ova nagrada Miko Tripalo dodijeljena Ustavnom sudu

Komentara 11

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:36 02.06.2014.

To je ona gospođa što je napadala demokraciju i referendum a vidi vraga za uslugu joj komesari filozofskog fakulteta daju nagradu !! Ova zemlja je totalno nakaradna !!

PL
Placid
11:43 02.06.2014.

" Cijeli sam život živjela kao pionir i s pionirskim vrijednostima, i imam osjećaj da ste me sad nagradili upravo za te pionirske vrijednosti koje sam cijeli život živjela" - Strašno. Sjeverna Koreja.

DU
Deleted user
11:43 02.06.2014.

Nisam čula ni za koga tko nije primljen u omladince zbog bolesti. Mislim da je veći problem bio ne biti primljen, odnosno trebalo se izričito izjasniti protiv. Gospođu su čini se počeli moriti neki kompleksi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije