Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zahtjev dorh-a

MIP skinuo imunitet Nadi Čavlović Smiljanec

Nada Čavlović Smiljanec
Grgur Žučko/pixsell
22.05.2014.
u 09:33

Čavlović Smiljanec tek se prošli tjedan vratila u Sabor nakon što je podnijela ostavku na mjesto šefice Porezne uprave uz tvrdnju da joj je bilo jako teško raditi zbog podmetanja iz Ministarstva financija.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odobrilo zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta bivšoj SDP-ovoj šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec zbog pokretanja kaznenog postupka. Odluku još u petak mora potvrditi i Hrvatski sabor.

Podsjetimo, Čavlović Smiljanec tek se prošli tjedan vratila u Sabor nakon što je podnijela ostavku na mjesto šefice Porezne uprave uz tvrdnju da joj je bilo jako teško raditi zbog podmetanja iz Ministarstva financija. MIP je zahtjev DORH-a uputio 19. svibnja, a Čavlović Smiljanec se tereti zbog sumnje da je počinila kazneno djelo trgovine utjecajem. USKOK je istragu protiv bivše šefice Porezne pokrenuo još krajem travnja pod sumnjom da je od pročelnice Porezne uprave Osijek Ružice Kovačević tražila da zaustavi ovršni postupak nad tvrtkom OLT iz Osijeka, te time tvrtki omogućila da nesmetano posluje sve do predstečajne nagodbe.

Zbog toga je, prema mišljenju USKOK-a, proračun oštećen za oko nešto manje od 12 milijuna kuna. Nakon što je o ta informacija puštena u javnost ona je podnijela ostavku. Predsjednica MIP-a Gordana Sobol rekla je da je ovo prvi put da se nekome od zastupnika imunitet skida zbog trgovine utjecajem, a SDP-ova Vesna Fabijančić Križanić je dodala da se nada da nije i posljednji, odnosno jedini takav postupak.

- Krajem 2011. s naslova neplaćenih poreza i doprinosa bilo 44 milijarde kuna. Da bi neplaćeni porezi i doprinosi dosegnuli taj iznos, složit ćete se, tu bilo puno trgovanja utjecajem – kazala je Fabijančić Križanić.

>>N. Čavlović Smiljanec o Liniću: Dala sam ostavku i to je to

 

Komentara 7

LE
Lenovo34
09:55 22.05.2014.

a Linić?

AN
anabanana1812
09:55 22.05.2014.

ovo je baš lijepo pročitati..iako ne znam što je dotična uopća radila u saboru, ali neka, jedan po jedan...ova će vlada sama sebe uništit, i hvala im na tome! kad njih maknemo, možemo početi brinuti o svojoj državi kako treba

CB
Conan Barbarin
10:23 22.05.2014.

malo po malo i remetinec će se popuniti kukuriku članovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije