Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ POLICIJSKE BRUTALNOSTI U SAD-U

Minneapolis mora obitelji isplatiti 27 milijuna dolara za ubojstvo Georgea Floyda

Demonstrators attend a rally in New York
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.03.2021.
u 22:23

Njegova sestra Bridgett Floyd izjavila je da su ona i njezina obitelj "zadovoljni što je riješen ovaj dio našeg tragičnog puta prema pravdi za mog brata Georgea"

Grad Minneapolis isplatit će 27 milijuna dolara za namirenje tužbe obitelji Georgea Floyda zbog njegova ubojstva, u slučaju koji je potaknuo nacionalne prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti.

Georgea Floyda, 46-godišneg crnca, ubio je u svibnju bijeli policajac Derek Chauvin. Pritiskao mu je koljenom vrat gotovo devet minuta. Floydove vapaje snimio je prolaznik, snimka se proširila društvenim mrežama i pokrenula jedan od najvećih prosvjednih pokreta u Sjedinjenim Državama. 

Njegova sestra Bridgett Floyd izjavila je da su ona i njezina obitelj "zadovoljni što je riješen ovaj dio našeg tragičnog puta prema pravdi za mog brata Georgea".

"Iako su nam srca slomljena, tješi nas što je George i u smrti pokazao svijetu kako živjeti", dodaje se u njezinom priopćenju.

Suđenje sada bivšem policajcu Chauvinu započelo je ovaj tjedan na okružnom sudu u Hennepinu za ubojstvo. Chauvin je rekao da nije kriv i da se vodio policijskom procedurom.

Nagodba uključuje 500.000 dolara za zajednicu oko raskrižja na kojem je Floyd ubijen, prema želji obitelji.

 

Tajna pet njemačkih bunkera usred Zagreba, zavirite u jedan od njih

Komentara 4

Avatar dobry
dobry
03:28 13.03.2021.

Dobro ga unovčiše. Većini obitelji to i je bilo najbitnije. Kako god, nije zaslužio umrijeti na način na koji je umro.

NE
Neutralac
06:03 13.03.2021.

Sad se zna da je taj bio nafiksan s drogama razne vrste i vjerojatno bi umro brzo i bez tog slucaja. No kako to da su isplatili prije nego li sudski proces zavrsen? Ovako priznaju krivicu policije, a to nee, a to ne mora bas biti tocno.

MA
Matrix5
22:29 12.03.2021.

27 miljuna samo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije