Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALSO SPRACH GORDAN

Ministrov njemački: U 90 sekundi više od 30 puta rekao 'also'

Gordan Grlić Radman
Foto: Vijeće EU
1/4
09.12.2019.
u 14:43

U 90-ak sekundi ministar je, na tečnom njemačkom, s mjestimično ubačenim riječima i na engleskom, barem 30 puta izgovorio njemačku riječ “also” (dakle).

Koji su prioriteti predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, pitali su jutros u Bruxellesu austrijski novinari našeg ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, a ono što je uslijedilo bilo je – also – neopisivo…

U 90-ak sekundi ministar je, na tečnom njemačkom, s mjestimično ubačenim riječima i na engleskom, barem 30 puta izgovorio njemačku riječ “also” (dakle). Na početku izjave “also” je bila doslovno svaka druga riječ. 

– Also die Europa also die also sich entwickelt also Konvergenz also Wirtschaft… (u slobodnom prijevodu: dakle Europa dakle se dakle razvija dakle konvergencija dakle ekonomija) – nabrajao je ministar.

 

 

 

Komentara 91

VL
????
15:14 09.12.2019.

Dobro, kod njega nije stvar u neznanju njemačkog, prema izgovoru kužim da ga zna, međutim problem je da on ne zna odgovoriti na pitanje, tako da mu ni na hrvatskom ili engleskom odgovor ne bi bolje zvučao.

Avatar nosac
nosac
15:23 09.12.2019.

a zašto niste prenijeli vijest da je kolinda izjavila da je djecu vodila u vukovar 2 dana nakon reintegracije 98-e a prvo dijete joj rođeno 2001. godine...

PR
prajdali100
15:13 09.12.2019.

Nejasno je kako su ovog lika mogli postaviti na tako važnu funkciju.Tragično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije