Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Bedeković

'Ja sam dosadna, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.08.2019.
u 08:24

Ministrica Bedeković najavila je da je plan od sljedeće godine da se poveća broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku  naknadu.

Vesna Bedeković, nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku najavila je kako se trenutno radi oko zaštite centara za socijalnu skrb i kako je plan da će se od iduće godine povećati broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku  naknadu

Na pitanje boji li se da neće imati vremena za nešto važno napraviti odgovara: - Moj mandat će trajati godinu dana, a vrijeme je relativan pojam...'

Nova ministrica osvrnula se na slučaj Kajzerica u kojem je bilo ubijeno šestero ljudi i jedino je preživjela beba. 

- Naravno da još jednom izražavam žaljenje i sućut, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu ima njegu, a sve daljnje procedure su na centru za socijalnu skrb.

- U sve centre i sve podružnice bit će stavljeni detektori metala, sredstva su osigurana u proračunu,  a rok za nabavku detektora je 30. rujna..., kaže ministrica koja je navela da radi s ministrom Bošnjakovićem da radnici centara dobiju bolju zaštitu, ali i  dodatnu edukaciju. 

- Negdje do kraja godine ćemo postići status službene osobe za sve socijalne radnike i osobe u sustavu.

Ministrica Bedeković najavila je da je plan od sljedeće godine da se poveća broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku  naknadu.

- Upravo rezultat ovih izmjena bit će povećanje roditeljske naknade  za tih drugih šest mjeseci s 3900 na maksimalni iznos do 5600 kuna, izjavila je nova ministrica koja je ustvrdila da je Strategija demografske revitalizacije u završnoj fazi, te da se ne boji da bi ju afere mogle  zaustaviti.

- Ja sam vam zapravo u osnovi jedna jako dosadna osoba. Ako mi žele izmisliti skandale, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika, kaže u šali ministrica, piše RTL. 
 

Ključne riječi

Komentara 3

AN
anteS
09:11 09.08.2019.

Gospođa ministrica se ne boji humora na vlastiti račun. Vrlo dobar znak! To je rijetka i dobrodošla pojava među ministrima, koji su često previše impresionirani vlastitim položajem. Novoj ministrici želim uspješan rad.

DU
Deleted user
08:54 09.08.2019.

Tebi ga fakat mogu samo izmislit...

RO
RogaBabaroga
09:11 09.08.2019.

a sirota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije