Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Đakovu

Načelnik policije: Ubojica je htio pobjeći iz Hrvatske. Provodi se nadzor u PP-u Đakovo

Načelnik PU Osječko-baranjske o postupanju policije povodom jučerasnjeg ubojstva
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/15
10.07.2019.
u 10:53

Na temelju saznanja da je Policijska postaja Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informaciju o promjeni ponašanja počinitelja i njegova oca, glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim da provjeri sva naša postupanja i saznanja koja smo imali, kazao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece otkrio je kako je Ravnateljstvo policije poslalo stručni tim koji provodi izvanredni nadzor u Policijskoj postaji Đakovo zbog Andrije D. (60) koji je jučer u đakovačkom Centru za socijalnu skrb ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50) i teško ranio pravnika Ivana Pavića (35).

– Pretraživali smo teren, uhićen je blizu autoceste. Prilikom uhićenja kod njega smo pronašli oružje, veću količinu novca i putovnicu. Zaključujemo da je namjeravao pobjeći i napustiti Hrvatsku. Zahvaljujući tom uhićenju, građani Đakova mogli su provesti mirnu noć. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim utvrđujemo sve okolnosti ovog događaja, kako je došao do oružja i njime počinio ovako teška kaznena djela – rekao je Bece i dodao:

– Istodobno s kriminalističkim istraživanjem provodimo izvanredni nadzor. Na temelju saznanja da je Policijska postaja Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informaciju o promjeni ponašanja počinitelja i njegova oca, glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim da provjeri sva naša postupanja i saznanja koja smo imali i kako smo postupali te sve okolnosti kontakata policijskih službenika i djelatnika za socijalnu skrb. Članovi stručnog tima došli su još jučer, razgovaraju s policajcima, a kad stručni tim završi s radom, izvijestit ćemo što su točno utvrdili – rekao je.

– On je još u Policijskoj postaji Đakovo, provodi se kriminalističko istraživanje, a kada završi, bit će priveden pritvorskom nadzorniku. Zadnja dojava građana bila je točna i tada je uhićen – rekao je Bece.

Tijekom uhićenja ubojica se nije opirao, dodao je. Kod ubojice je pronađen pištolj te veća količina novca, više od deset tisuća kuna.

– Počinitelj je osoba koja je poznata policiji, od nasilničkog ponašanja, izazivanja požara, nedopuštenog držanja oružja... Policija nema informacije da je ubojica prijetio u gruntovnici i gradonačelniku. Policija nije ništa primila zadnjih deset do 15 dana protiv njega – rekao je načelnik policije.

Automobil ubijene Blaženke Poplašen i danas je pred Centrom

Ključne riječi

Komentara 36

AN
Antiflašist
11:29 10.07.2019.

Eto socijalni slučajevi lupaju minuse, otkud pare za Internet?

AN
Antiflašist
11:05 10.07.2019.

Socijalna skrb=brodogradnja, daje se lova bez ikakve kontrole, Ukinite davanje gotovine!!!!!.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
11:19 10.07.2019.

Ovo se događa svugdje u svijetu, na zalost događa se. Nas je problem sto se tim i slicnim narod bombardira svakog minuta, svakog sata.... također i na sam Uskrs ili Božić. Mi smo u goroj poziciji od ostatka svijeta jer nas drzi hobotnica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije