Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ministrica obrazovanja o nastavku kurikularne reforme

Naslovnica 24.6.2017.
24.06.2017.
u 00:18

S ministricom obrazovanja Blaženka Divjak razgovarali smo o temama koje su do temelja protresle i podijelile društvo

Bila je na posljednjem prosvjedu na kojem se tražila smjena Dijane Vican i Jasminke Buljan Culej. Naglasila je važnost hitne provedbe kurikularne reforme, poručila da neće pristati na političke pritiske i prije dva tjedna preuzela, kako se isticalo, najvažnije ministarstvo – Ministarstvo obrazovanja.

U prvih 14 dana Blaženka Divjak nije se sastala s članovima ekspertne skupine niti je poništila natječaj, posao zbog kojeg je prije imenovanja, među ostalim, željela preuzeti Ministarstvo naglašavajući da vremena za čekanje konkretnih poteza nemamo. U ulozi ministrice dosad je blokirala sveučilišta zbog višemilijunskih dugova.

Jeste li započeli s analizom na koji su način imenovani članovi ekspertne radne skupine i predsjednica Jasminka Buljan Culej? Kakva ih sudbina očekuje?

S obzirom na to da sva mjesta u ekspertnoj radnoj skupini trenutačno nisu popunjena, a imamo i novu ostavku, svakako je bio potreban novi natječaj, kao što sam najavila u svojim ranijim izjavama. Međutim, budući da su izražene sumnje u legitimnost prvog natječaja, potrebna je revizija samog postupka. U tijeku je prikupljanje sve potrebne i raspoložive dokumentacije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja na tome radi.

Koliko bi taj posao mogao potrajati?

Moram priznati da ne mogu procijeniti jer mi smo još uvijek u primopredajnom postupku. No ono što mogu reći jest da neće trajati dulje od dva tjedna.

>>Cijeli intervju s ministricom obrazovanja čitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg od subote ili u e-izdanju! 

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Medved vraća 10% mirovina koje je snizila lijeva Vlada

>>Za Hrvatsku arbitraža ne postoji. A što ako dobijemo Svetu Geru?

>>Hrvatski Gardaland: Party otvorenja prvog domaćeg adrenalinskog parka 15. srpnja

>>Veliki rođendanski tjedan: danas uz tiskano izdanje poklon reprint Večernjeg lista iz 1963.

>>Danas paket! Večernji + Ordinacija za samo 14 kuna

Komentara 3

KA
kamenjar0404
14:36 24.06.2017.

A ti Gogo bi najradije ceskao jajca Putku da uziva !!!!

KA
kamenjar0404
10:13 24.06.2017.

Ova je ako nista drugo zgodna i lijepa a ne one grdobe da nam serviraju ucenje djeci!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije