Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALI ZBOG IZJAVE

Murganić o Tomaševićima: Najoštrije osuđujem svako nasilje

Nada Murganić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
11.01.2018.
u 20:20

Ministrica je danas rekla kako su Tomaševići svoje probleme 'trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih i bračnih odnosa' pa je sada objasnila što je mislila reći

Nakon što je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić danas izjavila kako su Mara i Alojz Tomašević svoje probleme 'trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih i bračnih odnosa' te se zbog te izjave našla na meti kritika, ponovno se oglasila.

– Žao mi je ukoliko je moja današnja izjava od dijela javnosti shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje nad ženama, pa tako i u konkretnom slučaju sumnje na nasilničko ponašanje g. Tomaševića, najoštrije osuđujem. To mi nalaže moj poziv socijalne radnice, ali i duboko osobno uvjerenje. U cjelokupnom dosadašnjem radu rukovodila sam se skrbi i brizi za najranjivije skupine društva te ću tako i dalje nastaviti obnašati i profesionalnu dužnost, kao i istinski se boriti za suzbijanje svakoga oblika nasilja – priopćila je ministrica.

– U svom privatnom okruženju i profesionalnom radu uvijek sam imala nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, a posebice prema nasilju nad ranjivim skupinama. Stoga se tijekom obnašanja dužnosti ministrice nisam nikada ustručavala javno osuđivati nasilje nad ženama kao posebno ranjivoj skupini. To je vidljivo posebno iz okolnosti da sam dana 5. listopada 2017. prilikom pojavljivanja prvih informacija o opravdanoj sumnji na slučaj nasilja nad suprugom, koje je počinio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, najoštrije osudila taj nasilan čin, a što je vidljivo iz priopćenja na mrežnim stranicama Ministarstva – dodala je ministrica Murganić.

Podsjetimo, ona je danas komentirala povlačenje optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića, HDZ-ovog župana.

– To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila – rekla je Murganić i dodala:

– Meni je žao da bilo koja obitelj dođe u ovakvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja. Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa.

Komentara 34

DO
domxerex
20:44 11.01.2018.

Trebamo pitati gospođu bivšeg misnistra Lalovca što mili o tome. Ili još bolje ono ružno sa prezimenom Rudan (što tome ni spol ne znamo) što je branilo svog gazdu Pukanića kada je strpao svoju ženu u ludaru uz pomoć Mesića i njegove pratnje (Mesić i pratnja su je hvatali dok je žena bježala po Ilici). Tada se nisu štitila ženska prava. Nisu se štitila prava ni onoj curi lezbijki iz Rijeke kada je bila na liječenju jer ju je njezin otac gradski vjećnik SDPJ-a tamo poslao da se izliječi od istospolne ljubavi. Zanimljivo kako crveni samo drugima vide trn u oku a svoje balvane previđaju.

ZA
zadar1
20:42 11.01.2018.

a pokojnog peđu se nemoze komentirati....sumrak demokracije u medijima....vecina naroda ga nije volila i tocka...zar je to tesko prihvatiti...🤔

DU
Deleted user
21:14 11.01.2018.

Lalovca su zastitili ovi isti sto sad buče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije