Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon optužnice

Tomaševića izbacili iz HDZ-a, supruga Mara povukla sve optužbe protiv njega!

Alojz Tomašević
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Vecernji list
11.01.2018.
u 12:05

DORH je protiv župana Tomaševića podignuo optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

 Visoki časni sud HDZ-a u četvrtak je bezuvjetno iz članstva isključio člana Središnjeg odbora Alojza Tomaševića zbog teže povrede obveze člana HDZ-a.

Predsjednik Visokog časnog suda Davor Miličević rekao je novinarima da je odluka o bezuvjetnom Tomaševićevu isključenju iz stranke donesena jednoglasno na današnjoj sjednici toga stranačkog tijela.

Dodao je i da je Visoki časni sud zaprimio sedam zahtjeva za povratom u stranku ili isključenjem iz stranke, a šest je zahtjeva riješeno pozitivno.

Miličević je, na novinarski upit, rekao i da će Tomašević sam odlučiti hoće li se žaliti na njihovu odluku.

"On to najbolje zna i hoće li to poduzeti – o tom po tom", rekao je Miličević odgovarajući na upit može li se Tomašević žaliti na tu odluku. Smatra i da se Tomašević može, ako to želi, obratiti Upravnom sudu.

Predsjedništvo HDZ-a u utorak je na telefonskoj sjednici predložilo Visokom časnom sudu stranke izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića, priopćeno je iz HDZ-a.

Iz HDZ-a ističu da je Alojz Tomašević odabrao krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala. Podsjećaju i da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici  21. prosinca 2017. donijelo jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ranije je u utorak najavio da će, ne želeći biti HDZ-u "uteg oko vrata", svome temeljnom ogranku podnijeti zahtjev za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali da će nastaviti obnašati dužnost župana.

DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

Alojz Tomašević
1/9

Mara Tomašević u četvrtak je povukla sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a, objavili su mediji.

Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić izjavila je za Novu TV da je Mara Tomašević, koja je svojeg supruga optužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Sutkinja Madunić pojasnila je da postupak ide dalje jer se radi o, kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Tu je informaciju, pozivajući se na krugove bliske obitelji Tomašević, potvrdio i lokalni požeški portal Požega.eu koji je objavio da je Mara Tomašević pristupila danas osobno sudu u Požegi i povukla sve optužbe protiv supruga.

U Općinskom sudu očekuju da će do kraja siječnja biti poznato hoće li optužnica protiv Tomaševića zbog obiteljskog nasilja biti potvrđena. 

Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić izjavila je Hini da će vjerojatno u tom roku biti poznato hoće li Optužno vijeće potvrditi optužnicu koju je protiv Tomaševića 29. prosinca prošle godine podiglo Općinsko državno odvjetništvo zbog obiteljskog nasilja, za koje ga je optužila supruga.

Komentara 112

Avatar southman
southman
12:04 11.01.2018.

Čim su ga izbacili, supruga povukla tužbu !? Slučajno ili ... ???

AL
Alkana
11:30 11.01.2018.

Koliko ima "časnih ljudi" među ovima koji tako žestoko pljuju po HDZ-u??? Jedan od udbaških spinova je i nametanje kao normalnog da je HDZ nečasna, kradljiva itd. stranka, a da se pod tepih stavi i posve zaborave nečasne radnje ljevičara. Jedan od primjera i je ovaj: dok se Tomaševića s pravom isključuje iz stranke, g. Lalovac je i dalje časni saborski zastupnik, ugledni član SDP-a. A svi smo čuli nevjerojatnom pogrdne riječi i psovke , ako i zanemarimo udarce, kojima je obasuo svoju teško bolesnu suprugu, koja je bila podvrgnuta kemoterapiji. Jedno je časno a drugo nečasno, valjda, po čijim kriterijima??? Hrvatski narod je uspavan ili bolje zatrovan i nema nam spasa dok ne otvorimo oči.

ŠT
ŠtoReći
12:04 11.01.2018.

Sada ti nju tuži za ogovaranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije