Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Tomaševićima

Murganić: To vam je tako u braku. Žena vjerojatno ima svoje razloge

Foto: Petar Glebov/Pixsell
11.01.2018.
u 14:07

To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, kazala je Murganić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da ne zna ništa u vezi s povlačenjem svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, ali da je to u najmanju ruku čudno, dok je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić kazala da nije na njoj da procjenjuje je li to čudno, ali da su "to trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih odnosa".

"To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila", kazala je Murganić novinarima nakon sjednice Vlade.

Upitana je li čudno što je Tomašević odlučila povući optužnicu i je li bilo pritisaka, odgovorila je da ne može ona procjenjivati je li to čudno ili nije. "Meni je žao da bilo koja obitelj dođe u ovakvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja. Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa", dodala je.

Na upit kako će oni koji nisu javne osobe dobiti zaštitu ako je Tomašević odlučila povući optužnicu, Murganić je poručila da je zakon jasan i "država ima svoje instrumente da zaštiti onoga tko treba zaštitu".

Mara Tomašević u četvrtak je prijepodne, bez poziva, podnijela Sudu pismenu izjavu da povlači sve optužbe protiv supruga te nije navela razloge takvog postupka. 

Istodobno je Visoki časni sud HDZ-a u četvrtak Tomaševića jednoglasno i bezuvjetno isključio iz članstva zbog teže povrede obveze člana HDZ-a.

1/14

Komentara 37

VJ
vjekoslavkatalina
14:29 11.01.2018.

Ne razumijem ljude...nije mi bas simpaticna ova minsitrica ali tu je u pravu...u braku ima dobrog i loseg..ne postoji idealan brak...onaj tko ulazi sa mislju da ce brak biti idealan taj ili je teski naivac ili je brak previse idealizirao...

SE
sekator2
14:28 11.01.2018.

E pa kad je "to tako u obitelji" onda neka tamo i ostane. Tko se voli marat nek se mara i idemo dalje. Ukoliko prijavi pa povuče bez obrazloženja prijavu onda prijava po službenoj dužnosti zbog lažnog prijavljivanja i naplata troškova postupka. Ako g. Tomašević želi uz to podići i privatnu tužbu protiv "gospođe" neka to slobodno učini. Pravna smo država.

A1
Ardo 1944
17:36 11.01.2018.

Ja sam jako zabrinut zbog tih Tomaševića,tako da ne mogu zaspati.Jad i bijeda za sve medije.Kamo ideš domovino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije