Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o stigmatizaciji

Ministrica Milanka Opačić naljutila nevladine udruge

sdp (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
05.04.2012.
u 18:39

14 udruga reagiralo je na stavove koje je ministrica izrekla u HTV-ovoj emisiji 'Paralele'

Ogorčene stavom ministrice Milanke Opačić koja smatra kako djeci prijeti opasnost stigmatizacije ako bi ih usvojili istospolni parovi, mnogobrojne nevladine udruge odlučile su reagirati, piše Tportal.

Gostujuću u emisiji 'Paralele' na temu 'Posvoji dijete' 4. travnja na HTV-u, ministrica socijalne politike i mladih utvrdila je kako su nezbrinuta djeca ionako stigmatizirana pa bi njihovo udomljavanje u obiteljima istospolnih parova samo uzrokovalo daljnju stigmatizaciju okoline.

Četrnaest nevladinih udruga, među kojima se nalaze i Amnesty International Hrvatske, BABE!, Ženska udruga - 'IZVOR' te Kuća ljudskih prava, upozoravaju kako 'u Hrvatskoj neka djeca već godinama žive u 'istospolnim', jednoroditeljskim, a katkad i lezbijskim ili gay obiteljima, koje su nastale smrću jednog od partnera, raskinućem heteroseksualne veze, jednoroditeljskim usvajanjem ili medicinski potpomognutom oplodnjom. Ministrica Opačić na ovaj način, 'argumentom' o skrbi za dobrobit djece, zapravo samo perpetuira diskriminatornu praksu potvrđivanjem sveprisutnih stereotipa i predrasuda u društvu kao neupitnih, ne nudeći pritom nikakvo rješenje'.

Udruge drže da ako postoji strah od stigmatizacije, tada se zasigurno treba usredotočiti na društvo koje je u očima ministrice Opačić glavni problem i prepreka za legalizaciju ovog oblika usvajanja.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 335

GA
garo
20:13 05.04.2012.

BRAVO MINISTRICE.

SA
sargu123
21:23 05.04.2012.

Ni slučajno im se to ne smije dozvoliti ! Bravo za Opačić !

L3
luka_37
19:07 05.04.2012.

žena je samo rekla istinu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije