Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Značajan korak

Ministarstvo vanjskih poslova RH pozdravlja dogovor o uspostavi vlasti u BiH

Milorad Dodik i Dragan Čović
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
06.08.2019.
u 23:16

"Ovaj dogovor je od ključnog značaja za daljnju stabilizaciju Bosne i Hercegovine i njezin napredak u procesu EU integracija, koji Hrvatska čvrsto i nedvosmisleno podržava", navodi se u priopćenju

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske priopćilo je u utorak da pozdravlja postignuti dogovor čelnika političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, uz posredovanje posebnog predstavnika EU u BiH, kao značajni korak prema uspostavi Vijeća ministara i jačanju funkcionalnosti i učinkovitosti državnih tijela BiH te provedbi neophodnih reformi.

"Ovaj dogovor je od ključnog značaja za daljnju stabilizaciju Bosne i Hercegovine i njezin napredak u procesu EU integracija, koji Hrvatska čvrsto i nedvosmisleno podržava", navodi se u priopćenju.

Uz posredovanje posebnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka, trojica lidera najvećih nacionalnih stranaka, čelnik bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović te čelnik srpskog Saveza nezavisnog socijaldemokrata Milorad Dodik potpisali su u ponedjeljak dokument o uspostavi vlasti u BiH na temelju rezultata izbora provedenih još u listopadu 2018. godine.

Ključne riječi
BiH

Komentara 1

Avatar southman
southman
11:01 07.08.2019.

Srbi iz opozicije napadaju Dodika, Muslimani ( ili tzv. Bošnjaci ) u oporbi napadaju Izetbegovića što bi moglo značiti da je dogovor dobar za sve a Hrvate posebno jer se najviše bune SDP-ovci koji ostaju bez člana predsjedništva tzv. " lažnog predstavnika hrvata " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije