Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opovrgavaju

Ministarstvo sigurnosti BiH: hrvatski Anonymousi nemaju naše podatke

'07.02.2013., Trg bana Josipa Jelacica, Zagreb - Na glavnom gradskom trgu organizacija Occupy Croatia i Anonymousi prosvjedovali su protiv revizija i privatizacija u Hrvatskoj. Photo: Sanjin Strukic/P
21.11.2015.
u 17:59

Iz Ministarstva sigurnosti BiH ističu kako su svi podaci koje sada objavljuju hrvatski Anonymousi bili dostupni ranije te su i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine odbacilo je tvrdnje hrvatskog ogranka hakerske skupine Anonymous da su podaci o građanima BiH, koji su navodno povezani s islamskim ekstremizmom, sastavni dio baze podataka tog ministarstva.  

"Demantiramo da se radi o bazi podataka Ministarstva sigurnosti BiH. Navedeni podaci nisi dio nikakve baze informacija ovog ministarstva. Pogotovu se ne radi o tajnim ili skrivenim podacima, kako je tendeciozno prezentirano", stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH ističu kako su svi podaci koje sada objavljuju hrvatski Anonymousi bili dostupni ranije te su i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama.

Navodni osobni podaci i fotografije više destaka osoba iz BiH, za koje Anonymousi tvrde da su islamistički ekstremisti i da njihov identitet vlasti BiH namjerno skrivaju, od petka su dostupni na društvenim mrežama. Iz Anonymousa tvrde kako su oni prikupljeni provalom u bosanskohercegovačke baze podataka.

Agencija za identifikacijske dokumente BiH (IDDEEA) još je jučer opovrgnula autentičnost objavljenih podataka. Iz te su agencije istaknuli kako samo oni imaju cjelovitu bazu podataka o građanima BiH koje razmjenjuju isključivo s ovlaštenim agencijama.

Naveli su kako u njihovu mrežu nitko nije uspio provaliti jer je odlično zaštićena, a uz to je riječ o zatvorenom sustavu u koji nije moguće pristupiti izvana pa ga preko interneta nije moguće niti hakirati.

>>'Anonymousi iz Hrvatske nisu došli do autentičnih podataka o islamistima'

Ključne riječi

Komentara 14

HH
helgin@hogar
18:15 21.11.2015.

bosanska vlada podrzava vehabije a samim tim i isilovce

Avatar hr.granicar
hr.granicar
18:10 21.11.2015.

ma cisto sumnjam oni to vode jos kartone koje pisu rucno.hahs

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:42 21.11.2015.

U ministarstvu sigurnosti pola njih ne zna ni upaliti kompijuter a ono drugo pola samo gleda pornice i igra igrice.Oni jos uvijek koriste papire ,tamo rade samo nepismeni huskaci sa planina kozohebi iz sda i hdz.Tako da njima nemas sto hakirati kad nista i ne rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije