Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U KAŠTELIMA

Ministarstvo i Komora se oglasili nakon napada: Zaustavite nasilje prema socijalnim radnicima

Zgrada u Kaštel Starom gdje sa nalazi Centar za socijalnu skrb
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.04.2021.
u 19:38

Iz Komore socijalnih radnika te uputili apel predsjedniku Republike, premijeru, Vladi i resornom ministru, kao i nadležnim institucijama, da sukladno svojim ovlastima naprave sve da zaštite radnike i stručne djelatnike

Iz Hrvatske komore socijalnih radnika u četvrtak su najoštrije osudili današnji fizički napad na radnike i djelatnike sustava socijalne skrbi u kaštelanskom Centru za socijalnu skrb. Prilikom obilaska korisnika fizički su napadnuti pravnica, psiholog i socijalni radnik.

"Nasilje, kako fizičko tako i govor mržnje, kao i neprimjerene izjave javnih osoba, koje ne pridonose poboljšanju kvalitete rada djelatnika sustava socijalne skrbi", istaknuli su iz Komore socijalnih radnika te uputili apel predsjedniku Republike, premijeru, Vladi i resornom ministru, kao i nadležnim institucijama, da sukladno svojim ovlastima naprave sve da zaštite radnike i stručne djelatnike u Hrvatskoj.

>> VIDEO Ministar Aladrović: "Mijenjat ćemo Zakon o udomiteljstvu, a reforme se ne provode linčem"

Tri djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb napadnuta su u četvrtak popodne, a kako se doznaje u splitskoj policiji oni su lakše ozlijeđeni prilikom obavljanja poslova na terenu. Zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im utvrđene lakše ozljede. Napad se dogodio oko 13:30 sati, a privedene su tri osobe.

Iz resornog Ministarstva pozivaju na smirivanje tenzija

"Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najoštrije osuđuje današnji napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Kaštel Kambelovcu. Ponovno pozivamo sve na smirivanje tenzija u javnom prostoru i senzibilizaciju uloge i važnosti djelatnika centara za socijalnu skrb, koja je poljuljana nedavnim nemilim događajima u Novoj Gradiški.

I današnji događaj govori koliko važnu i nezamjenjivu, a ponekad i nezavidnu zadaću radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju u želji da zaštite najranjivije članove našega društva. Nasilje nikad nije opravdanje stoga je naša zadaća da zaštitimo najizloženije i kaznimo počinitelje", stoji u očitovanju.

Komentara 3

MA
Maloni
20:36 15.04.2021.

Da se mene pita pozvao bih na odgovornost obje “sručnjakinje” i kaznio ih za širenje govora mržnje i to tako da im nikad više usto ne bi palo na pamet. Sutra možemo očekivati da isto postupe prema npr. zdravstvenim djelatnicima!! Da preciziram, Veljaču i Janjićku!!!

GB
goran.brodsky.3
22:04 15.04.2021.

Treba samo primjeniti zakon prema sapunjarama veljaci i onoj drugoj. Nema tu mjesta za uvjetnu,rad za opce dobro,guljenje krompira i sl.

DU
Deleted user
20:13 15.04.2021.

Veljača sad šuti, premijer i predsjednik sad šute, nije vrijeme za igrokaze valjda, no od njih nisam ni očekivao ništa, istini po volji, nisam ni od nadležnog ministra ali on je bio najodgovorniji da obrati i privuče pažnju na moguće pojačane napade, naravno, odmah se sastao sa stručnjacima poput Jelene Veljače. Bome se ni njihova komora nije dobro snašla i iskazala u svemu tome. I što će se dogoditi nakon svega ovoga?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije